Hlavní obsah

Filmové premiéry: Dětská hra, Bílý, bílý den, Ibiza a Bouřlivé výšiny.

Právo, Věra Míšková

Legendární vraždící panenka Chucky se vrací ve filmu Dětská hra. Zármutek se mění v posedlost v severském dramatu Bílý, bílý den. Na krásném ostrově se odehrává bláznivá dovolená hrdinů filmu Ibiza. Po řadě předchozích verzí se do osudového příběhu Emily Brontëové Na větrné hůrce pustila britská režisérka Andrea Arnoldová ve filmu Bouřlivé výšiny.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Dětská hra

Trailer k filmu Dětská hraVideo: BontonfilmCZ

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Tohle není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese ještě něco navíc: hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda, a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů.

Dětská hra, USA 2019, horor, 90 min., režie: Lars Klevberg, Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Gabriel Bateman, Ty Consiglio a další.

Bílý, bílý den

Trailer k filmu Bílý bílý den

V odlehlém islandském městečku se bývalý policista vyrovnává s tragickým úmrtím své ženy. Smíření komplikuje zpráva, že jeho milovaná vedla ještě jiný, tajný život. Obrysy její minulosti vystupují z bílé mlhy jako okolní krajina. Byla mu nevěrná? Ingimundur nemůže jít dál, dokud nezjistí pravdu.

Bílý bílý den, Island/Dánsko/Švédsko 2019, drama, 109 min., režie: Hlynur Pálmason, hrají: Ingvar Sigurðsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason a další

Ibiza

Trailer k filmu IbizaVideo: Bohemia MP

Philippe a Carole, oba rozvedení, se před nedávnem potkali a zamilovali se do sebe až po uši. Phillipe udělá cokoliv, aby si získal Caroliny děti, které z něj nejsou zrovna nadšené. Navrhne Carolinu synovi, že pokud udělá maturitu, může vybrat letní dovolenou. A… hurá na Ibizu! Phillipova představa o venkovské rodinné idylce se však rychle rozplyne.

Ibiza, Francie 2019, komedie, 86 min., režie: Arnaud Lemort, hrají: Christian Clavier, Mathilde Seignerová, Pili Groyne, Joey Starr a další.

Bouřlivé výšiny

Trailer k filmu Bouřlivé výšinyVideo: Film Europe

Mladý chlapec neznámého původu je zachráněn před chudobou. V nové rodině se brzy projeví silné pouto mezi ním a nevlastní sestrou Cathy. Režisérka Andrea Arnoldová ve svém naturalistickém čtení předlohy odmítá konvence většiny literárních adaptací, nesoustředí se na dialogy, ale spíše na vyprávění pomocí strohých, přesto podmanivých obrazů.

Bouřlivé výšiny, Velká Británie 2011, romantické drama, 129 min., režie: Andrea Arnoldová, hrají: James Howson, Kaya Scodelario, Nichola Burley, Oliver Milburn, Paul Hilton a další.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám