Hlavní obsah

Filmové premiéry: Colette, Lidský rozměr, Nejvyšší nabídka a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle novely Arnošta Lustiga Colette napsal a natočil režisér Milan Cieslar stejnojmenný film, na jehož scénáři se spisovatel ještě podílel, ale natáčení už se nedožil. Dánský dokument o životě ve velkoměstech má příznačný název Lidský rozměr. Geoffrey Rush hraje světově uznávaného znalce výtvarného umění ve filmu Nejvyšší nabídka. V prostředí současného New Yorku se odehrává Mortal Instruments: Město z kostí, fantastický příběh na motivy slavné knižní série, která u nás vyšla pod názvem Nástroje smrti: Město z kostí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 37. týden

Článek

Colette

Upoutávka na film ColetteVideo: Bioscop

Film se vrací k hrůzám nacistických koncentračních táborů: transporty, rampa, pro někoho plynová komora, pro jiné stopa naděje v pracovní sekci Kanada, věčně doutnající komíny krematoria, neskonalý cynismus mučitelů a vrahů… A uvnitř pekla příběh lásky českého vězně Viliho a krásné Belgičanky Colette, kteří se v táboře Osvětim/Březinka milovali a po třiceti letech dílem náhody sešli, aby si příběh dopověděli.

Colette, ČR/SR 2013, 125 min., režie: Milan Cieslar, hrají: Jiří Mádl, Clémence Thiolyová, Eric Bouver, Ondřej Vetchý, Zuzana Mauréry, Andrej Hryc, Kristína Svarinská a další.

Lidský rozměr

Upoutávka na film Lidský rozměrVideo: Aerofilms

Film přibližuje práci a myšlenky vizionářského urbanisty Jana Gehla a jeho kolegů, kteří již čtyřicet let mění chladné stroje na práci a bydlení v živoucí organismy. Distributor filmu Aerofilms připravuje ve 12 městech ČR speciální projekce doplněné debatami s předními architekty, urbanisty i městskými zastupiteli. Ode dne premiéry bude film ke zhlédnutí také on-line na serveru aerovod.cz.

Lidský rozměr, Dánsko 2012, dokument, 77 min., režie: Andreas M. Dalsgaardm.

Nejvyšší nabídka

Upoutávka na film Nejvyšší nabídkaVideo: Cinemart

Jako znalec výtvarného umění a starožitností je Virgil geniální, v osobním životě je to uzavřený samotář se spoustou obsesí, který se nedokáže sblížit s jiným člověkem, spolupracovat, natož se zamilovat. Vášeň má jen pro tajnou sbírku ženských portrétů všech uměleckých stylů a období.

Nejvyšší nabídka, Itálie 2013, drama, 124 min., režie: Giuseppe Tornatore, hrají: Geoffrey Rush, Jim Sturgess, Donald Sutherland, Sylvia Hoeksová a další.

Mortal Instruments: Město z kostí

Upoutávka na film Mortal Instruments: Město z kostíVideo: Bontonfilm

Hrdinkou je patnáctiletá Clary, která žije jako každá jiná holka do okamžiku, kdy se v klubu stane vražda a ona je jediná, která ji vidí. Tělo zavražděného se navíc hned vypaří. Clary začne vidět, co ostatní nevidí, a slyšet, co ostatní neslyší. Odhalí tak děsivé tajemství: v našem světě se skrývá ještě jeden, plný démonů a Lovců stínů, napůl andělů a napůl lidí, kteří vedou odvěkou a nelítostnou válku se zlem a před démony lidstvo chrání.

Mortal Instruments: Město z kostí, USA 2013, fantasy, 130 min., režie: Harald Zwart, hrají: Lily Collinsová, Jamie Campbell Bower, Jonathan Rhys Meyers, Lena Headeyová, Robert Sheenan, Jemima Westová a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám