Hlavní obsah

Filmové premiéry – Barbar Conan, Win Win, Green Lantern, Viditelný svět a Lůno

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z očekávaných hitů letošního léta, legendární Barbar Conan, přichází v novém 3D kabátě, a v roli, kterou kdysi proslavil Arnold Schwarzenegger, nyní bojuje Jason Momoa. Dále uvidíme film režiséra Petra Krištúfka Viditelný svět, jeden z divácky nejúspěšnějších filmů letošního karlovarského festivalu Win Win, americkou akční sci-fi Green Lantern a romantické sci-fi drama Lůno s Evou Greenovou v hlavní roli.

Článek

Barbar Conan 3D

Legendární Barbar Conan se vrací v nové úpravě, ve 3D a s novým příběhem. Titulní hrdina se v něm v touze po pomstě za smrt rodičů pouští do boje za záchranu národů Hyborie před mocnými silami zla. Jedinou nadějí na vysvobození Hyborie ze spárů zla je Conan a jeho síla a odvaha.

Postava barbara Conana se poprvé objevila v povídkách Roberta E. Howarda v roce 1932. Slávu si však vydobyl především jako hrdina komixů Franka Frazetty a v původní filmové podobě s Arnoldem Schwarzeneggerem v titulní roli. Tvůrci nynějšího filmu se pustili do kompletního přepracování příběhu podle původních Howardových povídek a vizuálně se snažili přizpůsobit Frazettovu stylu.

Barbar Conan 3D, USA 2011, akční fantasy, 110 min., režie: Marcus Nispel, hrají: Jason Momoa, Ron Perlman, Rachel Nicholsová a další.

Foto: CHCE

Viditelný svět

Temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli se zabývá sledováním a voyeurstvím coby fenomény současného světa, v němž jsou lidé natolik izolovaní, že se snaží seznamovat s jinými lidmi, byť by ta seznámení byla virtuální. Hlavní postava, Oliver, je velmi uzavřený a nekomunikativní muž, který pracuje jako letový dispečer.

Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou, od kolegů si udržuje důkladný odstup. Doma mu dělají společníka televize a dalekohled, kterým šmíruje rodinu z domu naproti, v které vidí ideál štěstí. Nejprve se jen dívá, ale postupně se chce dozvědět více. Zjišťuje, že věci často nejsou takové, jakými se zdají být z dálky. A hranice soukromí jsou křehčí, než se zdá. Oliver se rozhodne k sousedům proniknout co nejblíž…

SR/ČR 2011, thriller, 104 min., režie: Peter Krištúfek, hrají: Ivan Trojan, Jana Hlaváčová, Kristína Turjanová, Dagmar Bruckmeyerová a další.

Foto: Bontonfilm

Win Win

Hlavním hrdinou tohoto filmu je pesimistický advokát Mike, kterého hraje vynikající Paul Giamatti. Mike dělá kromě své práce dělá dobrovolného trenéra wrestlingu a jednou narazí náhodou na talentovaného mladého sportovce.

Když už to vypadá, že se na něj štěstí usmálo rovnou dvakrát, vloží se do hry chlapcova matka, kterou právě propustili z odvykací léčebny, je úplně švorc a hrozí, že všechno zhatí. Režisér McCarthy se ve svém filmu zabývá tématy jako zlomená srdce a lidskost v tom nejryzejším slova smyslu a balancuje přitom na hranici dramatu a komedie.

Win Win, USA 2011, 106 min., režie: Thomas McCarthy, hrají: Paul Giamatti, Amy Ryanová, Bobby, Cannavale, Burt Young, Jeffery Tambor a další...

Foto: Aerofilms

Green Lantern 

Vesmír jako takový je obrovskou záhadou, avšak po staletí tu existuje malá, ale velmi mocná síla. Říkají si sbor Green Lantern a jsou to ochránci míru a spravedlnosti. Všichni válečníci jsou vázáni bratrskou přísahou kvůli udržení pořádku mezi galaxiemi, každý z nich nosí prsten, ze kterého čerpá svou super sílu. Když se však objeví nepřítel jménem Parallax s hrozbou, že zničí všechnu rovnováhu Vesmíru, leží osud a zkáza Země v rukou úplně nového člena, prvního lidského člena, který kdy byl mezi členy Green Lantern : Hala Jordana.

Hal je talentovaný ale nafoukaný zkušební pilot ale má v sobě něco, co sbor očividně po celou dobu potřeboval : lidskost. To přinutí Green Lantern mít úctu k síle, která poprvé není spojena s prstenem, který dává super sílu…

Green Lantern, USA 2011, 105 min., režie: Martin Campbell, hrají: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Skarsgaard a další

Foto: Warnerbros

Lůno

Milostné drama, natočené v mezinárodní koprodukci, je příběhem osudové a zakázané lásky. Renomovaný maďarský režisér Benedek Fliegauf ho zasadil do velmi blízké budoucnosti, což mu umožnilo využít prvky science fiction. V hlavní roli mladé ženy Rebeccy uvidíme Evu Greenovou.

Rebecca se vrací do dědečkova domu na chladném anglickém pobřeží, kde před mnoha lety prožila svou první, ještě dětskou lásku. Nyní s Tommym naváží přesně tam, kde se v dětství jejich cesty rozešly…Když  pak Tommy zemře při autonehodě, rozhodne se Rebecca k umělému oplodnění za pomoci klonování lidské DNA a celý svůj život pak čelí důsledkům svého kontroverzního rozhodnutí.

Lůno, Německo, Maďarsko, Francie 2010, 111 min., režie: Benedek Fliegauf, hrají: Eva Greenová, Matt Smith, lesley manville a další.

Foto: Artcam

Reklama

Výběr článků

Načítám