Hlavní obsah

Film Václav bude mít za týden premiéru

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový film Václav, natočený podle případu jedné z milostí, které udělil prezident Václav Havel, představil novinářům režisér Jiří Vejdělek s dalšími tvůrci a s Ivanem Trojanem, který hraje titulní roli mentálně postiženého muže.

Článek

„Role byla nesmírně těžká, potřeboval jsem přesně znát diagnózu, což je lehká mentální dysfunkce, a hodně jsem konzultoval s psycholožkou,“ řekl Právu Trojan.

Dodal, že srovnávání s Rain Manem nebo s Otíkem z Vesničky mé, střediskové se vůbec neobával. Naopak Vejdělek přiznal, že právě z toho měl zamotanou hlavu.

„Bylo mi jasné, že to musíme od Vesničky odtáhnout co nejdál i žánrově, protože srovnání se i díky tomu, že se Václav také odehrává na venkově, nabízelo. Kvůli Rain Manovi jsme zase upravili mentální postižení – v původní verzi měl Václav i autismus,“ uvedl.

Producent filmu Jaroslav Bouček sdělil, že by chtěl natočit ještě několik filmů na základě udělených milostí. „Jsou to velmi silné příběhy, někdy tragické, jindy i tragikomické. K jednomu z nich už se dokončuje scénář,“ uvedl.

Václav jde do našich kin 6. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám