Hlavní obsah

Film o vášni bratrů z Cirku La Putyka má on-line premiéru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už 6. května má on-line premiéru film Na krev o umělecké vášni a posedlosti bratrů Novákových z Cirku La Putyka.

Trailer filmu Na krev

 
Článek

Dokument Erika Knoppa o Rosťovi a Vítkovi Novákových nabral v době koronaviru, kdy jeho členové nemohou hrát pro diváky v divadle, na novém významu a aktuálnosti. Točil o tom, co žene vpřed tyto potomky loutkářského rodu Kopeckých.

„Časosběrný dokument Na krev nabízí vedle zákulisí souboru nebo vzpomínek z rodinného archivu především velice osobní a niterný vhled do života a práce bratrské dvojice ve třech letech poté, co v roce 2014 otevřeli divadlo Jatka78,“ uvedl za tvůrce Jiří Sedlák.

Film bude uveden na YouTube a 11. června půjde do klasické kinodistribuce. Vstupenky na premiéru v ceně 100 Kč jsou již v prodeji v síti GoOut.

„On-line premiéra dokumentu Na krev zároveň zahájí další etapu naší práce během nucené koronavirové přestávky. Chceme nyní využít všech možností a vrátit se k živému divadelnímu hraní i zkoušení nových inscenací,“ řekl principál Rostislav Novák.

Po uvedení záznamů několika představení i pořadů Backstage a Home-work na sociálních sítích a více než 60 odehraných vystoupeních ve veřejném prostoru pod hlavičkou #kulturunezastavis (do nich se zapojilo přes 70 účinkujících a probíhaly až na 16 různých místech v jeden den) tak soubor v rámci projektu Cirk La Putyka (A)live nabídne divákům přenosy živě uváděných představení: 13. května inscenaci La Putyka přímo z hospody, 20. května nový kabaret POTaLESK z Ostravy, 25. května velkolepé otevření Jatek78 pro tolik diváků na místě, kolik jich povolí aktuální vládní nařízení, a nakonec 8. června premiéru inscenace Kaleidoscope.

Reklama

Výběr článků

Načítám