Hlavní obsah

Film o Richardu Müllerovi vyvolal kontroverze

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vanda Wolfová, životní partnerka slovenského zpěváka Richarda Müllera, kritizovala dokumentární film o zpěvákovi, který promítají ve slovenských kinech. Podle ní film není zcela pravdivý a tvůrci se soustředili hlavně na to negativní.

Foto: Lucie Levá

Richard Müller vydal letos velmi dobré album 55.

Článek

Wolfová podle slovenských médií říká, že člověka vykresleného ve filmu nepoznává ona ani jejich čtyřletý syn Marcus. Zpěvákova partnerka tvrdí, že Müllerovi už kvůli filmu zrušili několik vystoupení. Dokument totiž vytváří dojem, že zpěvák stále není zcela v pořádku.

„Firmy, které si objednaly jeho vystoupení, se proto obávají, že zpěvák své závazky nezvládne, a tyto aktivity odvolávají,“ uvedl server topky.sk. „Právě mi volali z jedné z největších slovenských bank, že na základě ohlasů na dokument zvažují zrušení Richardova vystoupení na jejich plesu. Padlo také několik dalších VIP vystoupení,“ uvedla Wolfová.

Zpěvákova partnerka tvrdí, že člověk vykreslený ve filmu neexistuje. „Pokud by Richard opravdu takhle fungoval, nemohl by mít šňůry stovek koncertů, vydat knihu fotografií a platinových CD,“ upozornila Wolfová.

Müller měl v minulosti problémy s drogami a ve filmu se objevuje v depresivních stavech, jak mu podávají léky, kontrolují tep v průběhu vystoupení, pomáhají mu oblékat se a podobně. Tvůrci tvrdí, že ho chtěli vykreslit jako bojovníka, ale server pluska.sk konstatoval, že se stal opak.

Producent Marek Kučera říká, že Müller a jeho management film viděli před uvedením do kin, měli několik připomínek, které tvůrci do filmu zapracovali. „Film schválili a odsouhlasili, že v této podobě může jít do kinodistribuce,“ uvedl Kučera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám