Hlavní obsah

Film o Freddiem Mercurym se zatím točit nebude

Novinky, Jaroslav Špulák

Plánovaný životopisný film o zesnulém zpěvákovi britské skupiny Queen Freddiem Mercurym se v dohledné době natáčet nebude. Prozradil to scenárista Peter Morgan. Podle něho je to jisté od doby, kdy od projektu odstoupil Sacha Baron Cohen.

Foto: ČTK

Freddie Mercury

Článek

Cohen, britský herec známý z kontroverzních filmů Borat, Brüno nebo Diktátor, se na účinkování ve snímku s tvůrci dohodl už v roce 2010. Následně ale nenašel společnou řeč se zbývajícími členy kapely Queen, kteří měli poslední slovo při výběru scenáristy a režiséra.

Cohen šel do projektu s tím, že půjde o pravdivý a pikantní popis Mercuryho divokého života. Členové kapely si naopak představovali jemnější verzi zpěvákova příběhu, vhodnou pro všechny věkové kategorie. Kapela rovněž odmítla scénář, který napsal Morgan. Jak píše server nme.com, realizace projektu byla odložena.

Freddie Mercury je považován za jednu z nejvýznamnějších osobností historie světového hudebního průmyslu. Hudební magazín Rolling Stone ho ve svém žebříčku 100 nejlepších zpěváků všech dob zařadil na 18. místo a čtenáři magazínu Classic Rock ho označili za nejlepšího rockového zpěváka historie.

Extravagantní hudebník s hlasovým rozsahem čtyři oktávy složil mnohé hity Queen, například Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Somebody to Love, Don’t Stop Me Now, Crazy Little Thing Called Love nebo We Are the Champions.

Zemřel 24. listopadu 1991 na zápal plic, který byl smrtelný v důsledku oslabení imunity HIV. Dožil se pouhých 45 let.

Skupina Queen poté na jeho místo hledala dlouho náhradu, ale nakonec nikoho nastálo neangažovala. Na turné vyrazila s Paulem Rodgersem a loni s Američanem Adamem Lambertem.

Reklama

Výběr článků

Načítám