Hlavní obsah

Film o Bowiem narazil. Zpěvákův syn nechce poskytnout hudbu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystaný film o Davidu Bowiem Stardust se vůbec nelíbí synovi zesnulého britského zpěváka. Vzniká bez spolupráce s rodinou.

Foto: Sony Music

David Bowie vydal dva dny před svou smrtí nové album Blackstar.

Článek

Bowieho syn Duncan Jones uvedl, že ve filmu nebude žádná hudba jeho otce. „Jestli chcete vidět životopisný film bez jeho hudby a bez schválení rodiny, to už je na divácích.“

Film Stardust se má natáčet letos v červnu pod režijní taktovkou Gabriela Range a hlavní roli mladého Bowieho dostal Johnny Flynn, informovala BBC. Měl by zachycovat první Bowieho cestu do Ameriky v roce 1971, kde získal inspiraci pro postavu Ziggyho Stardusta a následující album The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars.

Foto: Profimedia.cz

Bowieho syn Duncan Jones

S Duncanem Jonesem, který je sám filmař, projekt nikdo nekonzultoval a neví tedy nic o tom, jak bude vypadat. Později uvedl, že by dal svolení Neilu Gaimanovi, kdyby chtěl napsat scénář takového filmu, a rád by spolupracoval také s režisérem Peterem Ramseym, který má za sebou filmy jako Spider-Man: Paralelní světy a   Legendární parta.

David Bowie podlehl rakovině v lednu 2016 krátce poté, co vydal album Blackstar. V mládí se hodně proslavil koncepční deskou The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars. Na další desce Aladdin´s Sane se přiklonil k rocku, na Diamond Dogs víc k soulu a funku. Od roku 1976 si zamiloval elektronickou hudbu, což mu vydrželo celý život, ale nechal se ovlivňovat i jazzem a popem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Bowie vyrovnal Elvisův rekord

Dvanáct alb letos v lednu zesnulého britského zpěváka, skladatele a muzikanta Davida Bowieho se během uplynulého týdne dostalo do první čtyřicítky britského...

Ceny Grammy letos vysbírali Adele a Bowie

Britská zpěvačka Adele získala s albem 25 a písní Hello pět cen Grammy a proměnila tak všechny své letošní nominace na tyto prestižní americké ceny. Její...

Výběr článků

Načítám