Hlavní obsah

Film Když se setmí zdobí Salma Hayek a Pierce Brosnan

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nádherná Salma Hayek, skoro nesnesitelně přitažlivý Pierce Brosnan a roztomilý Woody Harrelson jsou hlavními devizami americké krimikomedie Než se setmí režiséra Bretta Ratnera, která minulý týden vstoupila do kin.

Foto: Archiv Pavla Pavla

Pavel Pavel.

Článek

Max (Brosnan) a Lola (Hayeková) jsou páreček hodně šikovných zlodějů, jejichž posledním senzačním kouskem byla loupež nádherného diamantu prakticky přímo zpod rukou agenta FBI Stana Lloyda (Harrelson). Pak si ale řekli, že končí s prací a odjeli si užívat chmatácký důchod do míst, kde jim moře omývá kotníky na verandě luxusní chaty a koktejly s deštníčky se servírují spolu s tím nejromantičtějším západem slunce.

Jenže: jak dlouho může chlápka Brosnanova typu bavit sedět nečinně v lehátku? Zvlášť když u ostrova zakotvila výletní loď, na jejíž palubě je vystaven další diamantový skvost, a když je zřejmé, že Stan by rád Maxe po letech pronásledování konečně chytil. To je přece dvojnásobná výzva ke konání!

Zápletka je prostinká a pochopitelná v každé vteřině filmu, takže kdo by i v zahledění na Salmu nebo Pierce přestal pozorně sledovat děj, určitě o nic nepřijde a kdykoli se zase rychle "chytí". A pokud by děj někomu připadal místy nelogický a některé scény nesmyslné - nemusí rozhodně vinit sebe z nechápavosti.

V tomto filmu o scénář moc nejde, vedle půvabu a sexappealu hlavních aktérů jsou hned na druhém místě v pořadí důležitosti reklamně nasnímané nádherné exteriéry tropických končin. Takže koukat je na co po celý film a tím by to mohlo končit. Nakonec tedy potěší, že je to film chvílemi i docela vtipný, což by se sice od krimikomedie mělo běžně očekávat, ale zkušenosti praví, že se to zdaleka nemusí vždy splnit.

Když se setmí, USA 2004 Režie: Brett Ratner, scénář: Paul Zbyszewski a Craig Rosenberg, kamera: Dante Spinotti, hrají: Salma Hayeková, Pierce Brosnan, Woody Harrelson a další

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám