Hlavní obsah

Film 7 dní hříchů míří do Moskvy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Historický filmový snímek 7 dní hříchů, který vznikl v produkci ostravské společnosti DP Film a natáčel se z velké části v Jeseníkách, bude v červnu jako jediný český film uveden na prestižním Moskevském filmovém festivalu.

Foto: Blue Sky Film

Ondřej Vetchý ve filmu 7 dní hříchů

Článek

Snímek s Ondřejem Vetchým a Vicou Kerekesovou v hlavních rolích se také objeví ve finále soutěžní přehlídky Waterloo International Historical Film Festival v Belgii, kde se probojoval mezi osm vybraných válečných filmů z celého světa.

Milostný příběh odehrávající se na pozadí událostí spojených s divokým poválečným odsunem Němců ze Sudet získal také trojnásobné slovenské ocenění Igric za herecké výkony a kameru.

Z chystaného uvedení filmu na festivalu v Moskvě mají jeho autoři obrovskou radost. „Účast na moskevském festivalu je pro každého filmaře mimořádná událost. Jedná se o filmovou přehlídku nejvyšší řady A, kterých je na světě jen dvanáct,“ uvedl producent filmu Dan Krzywoň.

Během své červnové cesty do Moskvy se ostravští filmaři potkají s ruským režisérem, producentem a hercem Fjodorem Sergejevičem Bondarčukem, který ve filmu 7 dní hříchů ztvárnil sovětského důstojníka majora Uvarova. Bondarčukovy filmy vydělávají po celém světě milióny dolarů. Jako režisér se proslavil například válečným velkofilmem 9. rota nominovaným na Oscara.

Na Sundance

„Jsme poctěni, že si Fjodor Sergejevič v našem filmu zahrál, “ řekl scenárista Josef Urban a dodal, že účast takového mezinárodního esa v českém filmu nemá doposud obdoby. Film 7 dní hříchů bude v Rusku zastupovat právě Bondarčukova produkční a distribuční společnost Art Picture Group.

V budoucnu by rádi autoři filmu pronikli i na jiné světové festivaly. „Americký  partner DP Filmu, distribuční společnost Blue Sky, nyní zajišťuje účast našeho filmu na festivalu Sundance. Film určitě představíme i na některém z asijských festivalů. Jde nám o to, abychom své dílo prezentovali všude tam, kde to má logiku a smysl, tak jako v Moskvě,“ dodal Krzywoň.

Reklama

Výběr článků

Načítám