Hlavní obsah

Filip Renč představil nový film

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akční film Na vlastní nebezpečí, odehrávající se převážně na divoké řece, představil v úterý novinářům jeho režisér Filip Renč společně se scenáristou Josefem Urbanem a herci Jiřím Langmajerem, Lucií Siposovou a Ralucou Aproduovou.

Článek

„Jsem schopen udělat na vlastní nebezpečí téměř vše,“ řekl na následující tiskové konferenci Jiří Langmajer, který stejně jako ostatní herci podstoupil na řece Una náročné natáčení jízdy na raftu peřejemi i vodopády. „Byl jsem v dobrých rukou a všechno, co jsem měl dělat, dělal se mnou i režisér,“ dodal Langmajer.

K financování filmu, respektive v tisku zmiňovaném podílu Topolánkova poradce Marka Dalíka na získání sponzorů, Renč řekl, že svůj způsob obstarání části peněz považuje za zcela normální. Peníze měl získat i od státního podniku České dráhy.

„Každý filmař shání peníze na svůj film a já jsem měl nakonec větší požadavky, než jaké byly v původním rozpočtu. Chtěl jsem natočit náročnější záběry, zejména letecké, na které rozpočet nestačil. Obrátil jsem se proto na své kamarády, aby mi poradili, a protože Marek Dalík mezi ně patří, tedy i na něj. On mi dal tipy na firmy a já jsem uspěl, tak jako uspěla řada mých kolegů u mnoha jiných firem, a to i těch se státní účastí,“ řekl Renč a rozhodně odmítl, že by financování filmu mělo cokoliv společného s ODS, natož aby to byla protislužba za to, že pro ni točil spot k volební kampani, jak bylo uvedeno v tisku.

Producent filmu Rudolf Bierman k tomu dodal, že podíl, který získal Renč prostřednictvím Dalíkových tipů, činil asi 7 procent rozpočtu, tedy zhruba 2 milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám