Hlavní obsah

FFFILM: Když animátor zešílí

Novinky, František Fuka

Dnes se ve FFILMu budeme věnovat tomu, co se stane s hrdiny animovaných reklam, když jejich animátor zešílí. Krátce se také zamyslíme nad kradením aut, nad premiérami týdne a pár krátkými zajímavostmi. Ještě stále platí, že v článku nejsou fotografie, a proto věnujte pozornost "Fotogalerii".

Foto: Marek Venuta

Nalezená užovka.

Článek

Don Hertzfeldt: "Odmítnuto"

V roce 1999 si televizní stanice "Rodinný vzdělávací kanál" objednala u animátora Dona Hertzfeldta sérii reklamních spotů. Animace byly dokončeny za pět týdnů. Rodinný vzdělávací kanál všechny odmítl a žádná z nich nebyla nikdy vysílána...

A vy je teď můžete vidět!

Samozřejmě je to trochu jinak. To, co vidíte nahoře, je úvodní text desetiminutového animovaného filmečku, který za tři roky od svého vzniku získal už 26 filmových cen a nominaci na Oscara! Jeho autorem je skutečně Don Hertzfeldt http://www.bitterfilms.com/, ale text o "Rodinném vzdělávacím kanálu" není pravdivý, stejně jako následující texty o "Objednávce reklam na domácí produkty", o tom, že "Pak animátor začal animovat pouze levou rukou" a konečně o tom, že "Pak se hrdinové reklam začali rozpadat". Je to prostě jenom taková úplně šílená animace, která se bude líbit především těm, kteří čtou Red Meat. A pokud to celé nebudete chápat, tak to opravdu není tím, že jste nerozuměli textu...

P.S: Nezdá se vám, že v tom segmentu "Pro lásku boží, krvácí mi anus!" v pozadí zpívá sbor ČESKY?!?

Celý film REJECTED ("Odmítnuto") si ve formátu Windows Media můžete stáhnout tady (klikněte na link "Click here" nahoře na stránce). Pozor! I když film samotný neobsahuje naprosto nic, co by se dalo označit za "závadné", je umístěn na serveru, který obecně dost závadný je, tudíž vás při stahování mohou překvapit nějaké ty sprosté bannery, případně (pokud se připojujete z práce a váš zaměstnavatel nemá rád porno) se na ten server vůbec nedostanete.

Příliš reálná show

Režisér Guy Ritchie (PODFU(C)K, SBAL PRACHY A VYPADNI) se potýká s problémy. Nejenže se jeho poslední film SWEPT AWAY (s jeho manželkou Madonnou) dočkal mizivých tržeb a strašných recenzí (a opravdu jde o něco tak strašného, že to vypadá jako úmyslný režisérův vtip), ale problémů se dočkal i televizní seriál, na kterém pracuje.

Jeho show "Swag" (slang pro "lup") je založena na tom, že filmaři nechají někde na veřejnosti nějakou cennou věc a pak skrytou kamerou natáčejí reakce náhodných kolemjdoucích, kteří jsou touto věcí uvedeni v pokušení. Celá věc se poněkud vymkla z ruky, když byl na ulici v méně bezpečné čtvrti Londýna takto umístěn drahý nezamčený automobil, záhy do něj vlezl mladý zloděj, ale všiml si, že je zpovzdálí filmován, vyběhl z auta a zabodl kameramanovi šroubovák do nohy.

Fakt by mě zajímalo, jak by něco takového dopadlo třeba na Žižkově...

P.S: Všem obyvatelům Žižkova se omlouvám.

Premiéry týdne

HOLKA NA ROZTRHÁNÍ je celkem standardní romantická komedie, kterou zachraňuje roztomilá Reese Witherspoonová v hlavní roli. MUŽ BEZ MINULOSTI vypráví o muži, který byl tak důkladně ztlučen, že zapomněl, kdo je. Vzhledem k tomu, že film režíroval Aki Kaurismaki, je jasné, že to nebude žádná tradiční záležitost (ale já ho neviděl). A konečně CUCÁK je o tom, jak se teenager zamiluje do starší ženy. Bohužel tento film není ani dost zábavný, ani dost inteligentní na to, aby stálo za to na něj chodit.

Ve zkratce...

Ve věku 76 let zemřel Ian MacNaughton, režisér naprosté většiny dílů MONTY PYTHON'S FLYING CIRCUS a jejich prvního celovečerního filmu.

Král hororu George Romero, který natočil několik prvních dílů NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL (než se ze série stala komedie) natáčí nový zombie-horor DEAD RECKONING. Bohužel, pro kina bude muset být sestříhán na přístupnost R (do 17 let pouze v doprovodu rodičů), až na DVD vyjde v původní verzi NC-17 (zcela nepřístupno do 17 let - v podstatě nejtvrdší omezení, jaké pro filmy v USA existuje).

Režisér Ridley Scott a herec Alan Bates byli povýšeni do rytířského stavu.

Američan, který se nechal legálně přejmenovat na "Jack Ass", podal žalobu na tvůrce infantilně-sadomasochistického seriálu "Jackass" s odůvodněním, že tato show poškozuje jeho pověst. Aby vám to došlo v celé své zrůdnosti, je to jako kdybych se nechal přejmenovat na "Tele Tele" a pak podal žalobu na Novu, že poškozuje mou pověst. Samozřejmě, pokud se někdo jmenuje "Jack Ass" nebo "Tele Tele", nemá už dávno žádnou pověst, kterou by mohl někdo poškodit...

Bondovka DNES NEUMÍREJ má další problémy v Severní Koreji. Kromě toho, že je "symptomatická pro válečnou štvavost Američanů," se zdejším divákům také nelíbí fakt, že v jejím závěru Bond souloží v buddhistickém chrámu (respektive "chrámečku").

Zdá se, že staré FFFILMy (aspoň zatím) nezmizely v propadlišti dějin ani nikde jinde. Můžete je všechny najít tady.

Reklama

Související témata:

Související články

FFFILM: Jak na nový rok, tak jindy

Občas se stane, že člověk něco očekává a stane se pravý opak. Například očekáváte, že ceny v obchodech klesnou, v Grozném nic nevybuchne, nebo že FFFILM...

Výběr článků

Načítám