Hlavní obsah

Festivalový supervíkend: začíná Trutnov, Vroutek a Okoř

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební nadšenci by tento víkend potřebovali přinejmenším vrtulník, aby stihli všechny festivaly, které se v ČR konají. Stovky domácích i zahraničních kapel budou hrát současně v Trutnově, ve Vroutku nedaleko Žatce a na Okoři u Prahy.

Článek

Trutnovský festival je především legendární, zavítá na něj Václav Havel i představitel Vinnetoua Pierre Brice. Sestava účinkujících se ovšem s největšími festivaly srovnávat nedá. Účast bohužel zrušil syn Boba Marleyho Stephen. Do Trutnova by tak měli přijet příznivci Blue Effectu, Čankišou, Soulfly, The Subways, Shelter, Bratří Ebenů, Airfare či Jiřího Schmitzra.

Devátý ročník menšího festivalu probíhajícího v příjemném a romantickém podhradí Okoře začíná v sobotu. Můžete se těšit na mladého písničkáře Tomáše Kluse, skupinu Sto zvířat, Jaroslava Uhlíře, Michala Pavlíčka s Bárou Basikovou, Gipsy.cz, Kamila Střihavku, Aneta Langerovou a Čechomor.

Na skáčko do Vroutku

Zcela jinou cestou vykročil malý ale ambiciózní Rock for Church(ill) ve Vroutku. V malé obci cca hodinu cesty z Prahy (směr Karlovy Vary) se koná od pátku festival, který nechce zaujmout kvantitou, ale kvalitním programem pro nemainstreamové hudební fajnšmekry.

Hlavní zahraniční hvězdou jsou letos proslulí Američané New York Ska Jazz Ensemble , kteří Česko pravidelně zařazují do svých turné už řadu let.

Kromě nich vystoupí také španělští Caňaman, britští Atomic Hooligan či reggae pohodáři King Banana z Německa. Česko zastupují výborné skupiny Navigators, Monkey Business, United Flavour, Švihadlo či Prague Ska Conspiracy.

Anketa

Který víkendový festival byste navštívili?
Trutnov
64,3 %
Vroutek
12,8 %
Okoř
22,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 384 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám