Hlavní obsah

Festival v ulicích vypukne i letos jako doprovodný program Colours

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Colours of Ostrava připravil i na letošní rok jako svůj doprovodný program samostatnou přehlídku Festival v ulicích. Ta se uskuteční v centru Ostravy a v nákupním centru Nová Karolina od 13. do 14. července. Vstup bude opět zdarma a mezi největší lákadla budou patřit třeba koncerty Tomáše Kluse, Ivana Mládka, ale i některých exotických hvězd, které vystoupí na Colours.

Článek

Ve středu o tom informovali pořadatelé. „Loni jsme si ověřili, že lidé mají zájem o podobnou akci, kde se potkají jak místní, tak diváci festivalu z celé republiky a zahraničí. Že je možné za podpory partnerů vytvořit akci, která zdarma nabídne zajímavý a kvalitní program,“ uvedla ředitelka obou festivalů Zlata Holušová.

Třicet kapel v ulicích

Hlavní částí Festivalu v ulicích budou dvě koncertní scény umístěné mezi nákupním centrem Nová Karolina a Dolní oblastí Vítkovic, kde bude probíhat Colours of Ostrava. Na těchto dvou pódiích vystoupí i některé hvězdy Colours, například izraelský Ensemble Yaman, malijský zpěvák Bassekou Kouyate, islandská kapela Árstidir či britští Shteti Superstars.

Hudebníky a divadelníky ale budou moci potkávat obyvatelé Ostravy na různých místech moravskoslezské metropole. „Máme potvrzeno třicet kapel a uměleckých těles, která budou lidé potkávat v ulicích Ostravy,“ řekla výkonná ředitelka Festivalu v ulicích Petra Hradilová.

Z dalšího programu se pak návštěvníci budou moci těšit například na Divadlo Mimotaurus s pohádkami, vystoupení studentů Janáčkovy konzervatoře, bubenický průvod, biketrialovou exhibici a další atrakce.

Reklama

Související témata:

Související články

Björk do Ostravy nepřijede

Islandská zpěvačka Björk nevystoupí na letošním ročníku festivalu Colours of Ostrava. Ze zdravotních důvodů odřekla všechna letní vystoupení. Důvodem je...

Výběr článků

Načítám