Hlavní obsah

Festival v Horní Lhotě nabídne rock, reggae i dance

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Pestrý program nabízí 11. ročník festivalu Music Art Horní Lhota, který začne již tuto sobotu v 10 hodin dopoledne v Horní Lhotě u Ostravy. Zatímco hlavní scéna bude patřit českým kapelám Buty, Čankišou, Swordfishtrombones či Tomáši Kočkovi, na druhém pódiu, věnovaném reggae, se představí polské kapely Tumbao, Habakuk i Karel Babuljak.

Foto: Techmania Science Center

V Techmanii začínají populárně vzdělávací příměstské tábory.

Článek

Příznivcům taneční hudby bude určen taneční stan, kde se představí discjockeyové.

Ani letošní ročník ovšem nebude patřit jen hudbě. Smršť neotřelých nápadů představí na divadelním pódiu Dekadentní divadlo Beruška, Klaunské divadlo Mimo či premiérový pořad souboru Crepacy. Malé kino bude promítat nezávislé filmy a kulturní dokumenty v provizorní čajovně.

Dramaturg festivalu Libor Bálek řekl, že ode dneška mohou zájemci na internetu sledovat přípravy na festival. "Do areálu jsme umístili webovou kameru, která bude snímat nejen samotné přípravy, ale také průběh festivalu. Pochopitelně beze zvuku. Má to jednu výhodu pro návštěvníky - v sobotu ráno se mohou podívat, jaké je v Horní Lhotě počasí," řekl Bálek. Dodal, že festival se koná i v případu deště. Areál bude pro tento případ vybaven velkokapacitními stany.

Festivaly v Horní Lhotě se pravidelně konají od roku 1992. První a druhý ročník vycházel z undergroundových přehlídek, které se konaly v nedaleké Dolní Lhotě. "Přes různé punkové a jiné vlivy se akce transformovala do dnešní podoby, která má jediný cíl: absolutní pohodu," tvrdí dramaturg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám