Hlavní obsah

Festival španělsky mluvených filmů zaostřil na tango

Novinky, Stanislav Dvořák

V únoru začíná v Praze festival španělsky mluvených filmů La Película. Diváky čekají komedie, dramata, dokumenty i horory. Začíná se od 19. do 24. února v pražském Kině Světozor, v následujícím týdnu se festival přesune do brněnského kina Lucerna a pak do Ostravy (Minikino) a Hradce Králové (Bio Central).

Foto: Smart Communication

Film Sněhurka: Jiný příběh

Článek

Letos se dramaturgie mimo jiné hodně zaměřila na Argentinu a na hrané i dokumentární filmy o tangu.

Za velký hit programu je považován i film Sněhurka: Jiný příběh Pabla Bergera, který festival slavnostně zahájí. Film na motivy pohádkové Sněhurky vypráví příběh ženské toreadorky v Seville a odehrává se ve dvacátých letech 19. století. Film byl uveden na řadě zahraničních festivalů (například v San Sebastian či Torontu). V Čechách film uvádí do distribuce společnost AČFK.

„Letošní program opět nabízí pestrý výběr všech žánrů i umělecky ambiciózní díla, která dokazují, že o španělské kinematografii dosud nelze říct, že by na rozdíl od tamní ekonomiky procházela krizí. Důkazem je například právě snímek Sněhurka: Jiný příběh, který se stal ve Španělsku filmovou událostí roku 2012 a získal 18 nominací na prestižní ceny Goya," řekl dramaturg festivalu David Čeněk.

Všechny podrobnosti najdete na www.lapelicula.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám