Hlavní obsah

Festival slovenského divadla na jevišti pražského Divadla Bez zábradlí

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři slovenské komedie nabídne od 18. května do 4. června 17. ročník festivalu Slovenské divadlo v Praze. Na jevišti Divadla Bez zábradlí se objeví herečky Kamila Magálová, Božidara Turzonovová, Zuzana Krónerová či Szidi Tobias, známá i jako šansoniérka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ladislav Chudík je patronem festivalu Slovenské divadlo v Praze.

Článek

„Slovenská představení jsou pro české divadlo stále velkou inspirací a i náš festival dokazuje, že v tom podstatném si spolu pořád dobře rozumíme,“ říká ředitelka festivalu Hana Heřmánková.

Přehlídku zahájí hra Petera Quiltera

„Potřebujeme se udržovat v kontaktu pro obohacení našich kultur a vzájemného přátelství. Zdrojů radosti není na světě přesila, ale právě díky nim jsme šťastnější a bohatší,“ dodává herec Ladislav Chudík, který je s Kamilou Magálovou patronem akce. Přehlídku zahájí v pátek hra Petera Quiltera Je úžasná. V režii Jakuba Nvoty v hlavní roli samozvané operní divy exceluje Kamila Magálová.

Od Indie přes Spojené státy až po Austrálii slavili úspěch herci Astorky Korzo ’90 s inscenací komedie Na koho to slovo padne, kterou festival uvede 21. května.

Českou premiéru bude mít 2. června melancholická komedie Šťastné konce v podání Radošínského naivného divadla.

Přehlídku završí 4. června Štúdio L S komedií Prach, jejímž autorem je György Spiró a režisérem opět Juraj Nvota.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám