Hlavní obsah

Festival Nouvelle Prague obdržel prestižní cenu. Letos bude v listopadu

Právo, Právo

Česká republika díky hudebnímu showcase festivalu Nouvelle Prague obdržela o víkendu významné ocenění v oblasti hudebního průmyslu. První ročník této hudební akce se konal v listopadu 2013 v Praze a získal mezi odbornou veřejností takové uznání, že v hlasování více než tří tisíc delegátů největšího britského showcasového festivalu The Great Escape zvítězil a odnesl si ocenění Best New Showcase festival.

Foto: archív festivalu Nouvelle Prague

Cena pro Nouvelle Prague

Článek

Ředitel Nouvelle Prague Štěpán Suchochleb říká: „Všichni v týmu Nouvelle Prague jsme byli nesmírně potěšeni vynikající odezvou bezprostředně po ukončení prvního ročníku. Po několikaměsíčních přípravách jsme to cítili jako velké zadostiučinění. Ceny, kterou jsme v neděli obdrželi ve Velké Británii, si však vážím ještě mnohem více, protože přichází s půlročním odstupem a je jasným důkazem, že Nouvelle Prague zanechal v delegátech z celého světa evidentně velmi pozitivní dojem. Je to skvělá zpráva nejen pro celý tým, který na Nouvelle Prague pracuje, ale i pro Českou republiku, protože je zřejmé, že umíme uspořádat mezinárodně významnou akci tak dobře, že ji ocení i ti nejvýznamnější profesionálové v oboru.“

Že první ročník Nouvelle Prague zanechal na hudební profesionály skvělý dojem potvrdil i ředitel Rock for People a spoluzakladatel Nouvelle Prague Michal Thomes: „Zájem o Nouvelle Prague byl patrný nejen z nominací a závěrečného ocenění, ale i během tří dnů trvání akce, kdy byl Nouvelle Prague často obsahem neformálních rozhovorů, ale i z překvapivého a milého zjištění, že někteří delegáti, kteří byli i na loňském Nouvelle Prague, nosili visačky nebo bundy s naším logem. Kromě vybudování platformy pro setkávání profesionálů však máme radost, že se podařil i druhý hlavní smysl akce, tedy promo nových talentovaných kapel, z nichž například Money for Rope díky své účasti na Nouvelle Prague hráli nejen na The Great Escape, ale mají na letošek zabookované celé evropské turné.”

Nouvelle Prague, který hned svým prvním ročníkem získal ohlas nejen doma, ale i ve světě, letos proběhne ve dnech 7. a 8. listopadu v prostorách pražského pivovaru Staropramen.

Delegátské pasy na konferenci jsou již v prodeji. Do konce května je cena delegátského pasu 990,- Kč, od 1. 6. pak 1.190,- Kč. Cena vstupenek na festivalovou část bude oznámena současně se zveřejněním prvních jmen festivalového line-upu.

Seznam letošních vítězů:

Nejlepší služba nebo akce z hlediska networkingu: Wide Days Edinburgh bus tour (Velká británie)

Nejlepší delegátská taška: BigSound (Austrálie)

Nejlepší delegátský bar: M Finsko

Nejlepší konferenční zázemí: Eurosonic (Nizozemí)

Nejlepší mobilní aplikace: Reeperbahn (Německo)

Nejlepší nový showcase festival: Nouvelle Prague (Česká republika)

Nejlepší párty na showcase festivalu: Aussie BBQ v rámci Canadian Music Week

Nejlepší exportní agentura: New Zealand Export Office

Nejlepší městský festival: Tallinn Music Week (Estonia)

Maskot hudebních konferencí: Michael Chugg

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám