Hlavní obsah

Festival Love Planet nabídne Nicka Cavea

– TÁBOR

Na letišti aeroklubu Tábor se 12. a 13. srpna uskuteční festival Love Planet, který připravuje D Smack U Promotion spolu s Interkoncerts. Pořadatelé ve středu zveřejnili, že hlavními hvězdami budou Nich Cave, Apocalyptica, Kosheen a Stereo MC´s.

Článek

Festival navazuje na předloňský Planet Roxy, který se konal na stejném místě. Podobná je i dramaturgie, která se nesnaží stavět na velkých hvězdách, ale držet se zvolených žánrů a nabídnout kromě vybraných hudebních stylů i divadla nebo filmy.

V areálu budou dvě scény, kde se bude hrát živě. Vedle již zmíněných kapel se na nich objeví i přední představitelé gotického rocku The Sisters Of Mecry nebo taneční Kosheen, Dreadzonme či Sugarhill Gang. Chybět nebude ani tuzemská špička včetně Tata Bojs, Sunshine, Hypnotixu, Letů mimo, Moimira Papalescua s The Nihilists, November 2nd, Wohnoutu nebo Skyline.

Velký prostor dostane i taneční scéna, které bude věnován stan pro 4000 lidí. V pátek bude patřit progresivnímu house, v sobotu pak technu. DJ´ové mezi nimiž se objeví i Roni Size, Adam Freeland, Hyper a Zinc nebo Jimmi van M se však objeví také na otevřených scénách.

Celkem vystoupí na 80 souborů, tedy o něco méně než obvykle v Českém Brodě. Podle Serge Grimauxe z Interkoncerts je to festival s největším rozpočtem u nás, jeho výši však nesdělil. Má zájem, aby se po několik let opakoval, protože tento typ akce nemůže přinést hned zisk.

Film, divadlo i sport

Z divadel se v Táboře objeví Teatr Novogo Fronta,  Bílé divadlo i japonský tanečník Ryuzo Fukuhara. Řada performerů nebude jen ve stanu, ale přímo mezi diváky, kde bude chodit i houslista s elektrickým nástrojem, který bude divákům na přání hrát do sluchátek zvolené skladby.

Program filmového stanu vzniká ve spolupráci s organizátory Anifestu a Studentského Fresh film festu. K vidění bude i česká klasika včetně Čarodějova učně nebo Tajemného hradu v Karpatech. 

Chybět nebudou ani extrémní sporty, které bude doprovázet hip hop. Vystoupí Indy a Wich, Peneři strýčka homeboye i beatboxeři Jesus a Cossiga.

Vstupenky se budou v předprodeji prodávat za 890 korun. K mání budou pouze lístky na dva dny, v jejichž ceně je zahrnut i vstup do kempu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám