Hlavní obsah

Festival krátkých filmů začne 17. ledna v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Už poosmé se od 17. do 20. ledna 2013 koná v pražském Světozoru Festival krátkých filmů Praha, pořádaný organizátory Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Článek

"Festival zaměřený převážně na krátkometrážní hranou tvorbu představí v mezinárodní soutěži hrané filmy se stopáží do 30 minut vytvořené v uplynulých dvou letech a široký nesoutěžní program mapující dění na poli aktuální světové krátkometrážní kinematografie," sdělila za pořadatele Ivana Svítková.

Letos nás čekají třeba sekce Mental Nord (skandinávské filmy) nebo výběr nejzajímavějších německých filmů prezentovaných v rámci desetileté existence labelu Shorts Attack!.

Těšit se můžete i na krátké horory v sekci Brutal Relax nebo na sekci Labo, která se zaměřuje na filmy točené novými technologiemi či netradičními postupy.

"Mezinárodní porota udělí Hlavní cenu s finanční odměnou tisíc eur a dvě Zvláštní uznání. Publikum pak bude moci vybrat film, který získá Cenu diváků. Diváci si budou moci zakoupit vstupenky na jednotlivé bloky za 70 korun, předprodej bude zahájen v pokladně  Světozoru od 14. ledna 2013," dodala Svítková.

Další informace najdete na www.pragueshorts.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám