Hlavní obsah

Festival krátkých filmů Praha objeví pravý ženský svět a sveze vás na skejtu

Pětadvacet filmů v mezinárodní soutěži velmi rozmanitých žánrů představí 15. Festival krátkých filmů Praha. Diváky mimo jiné zavede do ženského světa, do Kanady, nabídne i divokou vyjížďku na skejtech. Akce, pořádaná organizátory Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se odehraje od 22. do 26. ledna 2020 v pražských kinech Světozor, Pilotů a Oko.

Foto: Pragueshorts.com

15. Festival krátkých filmů Praha, pořádaný organizátory Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se odehraje od 22. do 26. ledna 2020.

Článek

Výběr filmů představuje mix, v němž se potkávají snímky ověnčené již řadou festivalových cen s úplnými novinkami. Výrazným rysem letošní soutěže je pak zvýšená hladina humoru a poněkud neobvyklých námětů světové produkce namíchané s nejzajímavější filmy českých tvůrců.

Chybět nebude ani oblíbený půlnoční program s netradičními průvodci, dětské filmy i vizuální experimenty. A navíc se můžete těšit také na nejlepší kanadské filmy posledních let, poněkud odlehčený pohled na věci poslední, možná trochu šokantní výlet do světa žen v režii něžného pohlaví, VR kino, divokou vyjížďku i program krátkých filmů pro seniory.

RECENZE: Můj příběh. Červená knihovna na greenu

Film

Šortky jako tradice

Festival nabídne i několik novinek. Patří k nim VR kino v Národní technické knihovně. V době 23.–25. ledna od 13:00 do 20:00 mohou diváci zdarma zažít novou formu filmového zážitku, protože ve foyer Národní technické knihovny na tři dny vznikne kino s nabídkou filmových projektů ve virtuální realitě. Vstup do VR kina je zdarma.

„Festival krátkých filmů Praha, Prague Shorts, kterému s nadsázkou říkáme „pražské šortky“, se letos koná již po patnácté. Před těmi patnácti roky jsme zvážili, že během velmi bohatého programu karlovarského festivalu opravdu nedokážeme představit všechno, co bychom chtěli. Zároveň jsme věděli, že existuje zajímavá nabídka krátkých filmů, o nichž se mezi diváky tolik neví. A z toho vzešel nápad uspořádat sesterský festival, zaměřený právě na krátkometrážní tvorbu. Diváci si za ty roky Šortky oblíbili a z festivalu se stala skvělá tradice,“ říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám