Hlavní obsah

Festival krátkých filmů bude v lednu

Právo, Věra Míšková

Již 6. ročník Festivalu krátkých filmů Praha, pořádaný organizátory MFF Karlovy Vary, se uskuteční od 19. do 23. ledna v pražském kině Světozor. Představí v soutěži hrané filmy minulého roku se stopáží do 25 minut a bohatý nesoutěžní program.

Článek

Diváci uvidí například filmy frankofonní části Belgie a Izraele, experimentálním snímkům se bude věnovat sekce Labo a krátkým filmům dnes již světoznámých režisérů zase První podání.

Do Panoramy je zařazen například vítězný krátký film Berlinale 2010 Incident by a Bank režiséra Rubena Östlunda nebo držitel Oscara za krátký film, snímek The New Tenants režiséra Joachima Backa.

Tradičně budou uvedeny nejnovější české krátké filmy v sekci Check the Czech a chybět nebude ani tematická sekce, v níž dostanou slovo filmy nahlížející s humorem na křehkost mezilidských vztahů. Předprodej vstupenek za 70 korun bude zahájen 14. ledna 2011.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční DVD – Počátek, Pouta i Salt

Vánoce se blíží mílovými kroky, ale některé dárky stále ještě postrádám. Vy také? Co to třeba zachránit nějakým DVD. Právě vychází snová akční sci-fi...

Výběr článků

Načítám