Hlavní obsah

Festival filmové hudby obohatí i Koller, Pavlíček, Kocáb či Ruml

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vysoce konkurenční oblasti open air festivalů brzy vstoupí další - Soundtrack Poděbrady. Chce spojit známé filmové melodie se slavnými muzikanty, kteří nejsou běžnými filmovovými skladateli, a videoprojekcemi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvák Ondřej Ruml

Článek

Melodie z hollywoodských trháků jako Star Wars, Piráti z Karibiku či James Bond nastudovaly Soundtrack Orchestra pod vedením Martina Kumžáka a kapela Moondance Orchestra. Ty doplní slavná jména typu David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml a Michal Dvořák.

Koncert filmové hudby s multimediálním mappingem na zdi poděbradského zámku je možné vidět v sobotu 27. srpna od 20:30 z obou břehů Labe, a to zdarma. Jde o ochutnávku festivalu, který naplno propukne koncem srpna příštího roku.

Už od 13.00 začne v lázeňském parku a na kolonádě program s aktivitami pro celou rodinu a všechny věkové kategorie.

„Hudba bude znít hned z několika scén, na kterých se celé odpoledne budou střídat kapely i sólisté. Všem zájemcům se otevře festivalová tančírna s lekcemi swingu a tanga pod vedením profesionálů a možností zatančit si za doprovodu živé hudby. V blízkosti nádraží bude otevřena nová stanice metra Poděbradská a v lázeňském parku zazní hudbou oživlé stromy. K dispozici bude půjčovna kol Scott. Na náměstí vyroste velkoformátová projekce s prezentací konceptu festivalu a jeho budoucích lokalit, která zároveň dotvoří kulisu červeného koberce pro příjezd VIP hostů v době od 18:30 do 20:00,” popsala za organizátory Alice Titzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám