Hlavní obsah

Festival Eastern Tunes nabídne hudební výlet do daleké Asie

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Směs hudby, tance a divadla nabídne tuto sobotu hudební festival Eastern Tunes. Jeho pořadatelé se rozhodli, že pátý ročník uspořádají i v časech, kde se jiné akce ruší. Návštěvníkům tak znovu nabídnou hlavně skvělou asijskou hudbu, jazz, blues, rock či world music.

Foto: Jiří Fišer

Festival Eastern Tunes nabízí hudební výlet do Asie.

Článek

„Výjimečné podání ve výjimečné době. Hrajeme pro otevřené hranice, větší toleranci, kulturní pestrost a proti xenofobii. Na letošním ročníku se kromě asijské hudby představí na pódiu i ti, kdo v minulých ročnících stáli v řadách organizátorů nebo podporovatelů festivalu. Přijďte si poslechnout místní vydání Eastern Tunes,“ zvou pořadatelé všechny zájemce do Mikulášovic ležících na pomezí Českého Švýcarska a Labských pískovců.

Foto: Jiří Fišer

Důležitou součástí vystoupení na Eastern Tunes je i tradiční tanec.

Kvůli zavřeným hranicím museli pořadatelé Eastern Tunes vsadit na účinkující, kteří v Česku dlouhodobě žijí. Asijskou linku tak letos zastoupí mimo jiné loutkové divadlo ze starého Vietnamu Bao Bao v podání HAMU Praha, případně indonéský bambusový orchestr Angklung – Ahmad Fadli.

Reklama

Výběr článků

Načítám