Hlavní obsah

Febio o víkendu uvítá Marfušu

Novinky, Věra Míšková
PRAHA

Slavná ruská herečka Inna Čurikovová, u nás populární hlavně díky roli Marfuši v legendárním Mrazíkovi, bude o víkendu hostem Febiofestu, který připravil její hereckou retrospektivu.

Foto: Jiří Janda

Šumperská radnice

Článek

O víkendu diváci uvidí filmy Chodím po Moskvě Georgije Daněliji a Téma, které natočil její manžel, režisér Gleb Panfilov.

Kino Evropské unie nabízí v sobotu například nizozemský Podzemní orchestr, dokumentární film o hudebnících uprchlících bez povolení k pobytu, kteří si na živobytí vydělávají v pařížském metru.

Kino světových novinek uvádí mimo jiné španělský snímek Intacto, mysteriózní thriller o lidech, kteří mají mimořádné nadání lákat k sobě štěstí. Hlavní roli ztvárnil Max von Sydow, který možná také přijede do Prahy .

Ve videosále mohou diváci navštívit v sobotu například pásmo Lotyšské dokumenty a v neděli přehlídku filmů studentů bratislavské Vysoké školy múzických umění.

Maďarský režisér Gábor Herendi debutoval filmem Něco z Ameriky, který se stal nejúspěšnější maďarskou komedií posledních let. Jeho hrdina, režisér reklam, sní o opravdovém hraném filmu. Osud mu přihraje skutečného hollywoodského producenta...

V nabídce asijského kina je například thajský film Zábavné karaoke plný rodinné lásky lidí střední vrstvy dnešního Thajska a kino Gay a Lesbian mezi jinými i Trik -  romantickou pohádku z velkého města o lásce na první pohled dvou mladých gayů, kteří se potkali v přeplněném metru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám