Hlavní obsah

Favoritkou letošních Grammy je Beyoncé

Právo, jaš

Noc z neděle na pondělí bude patřit 59. ročníku předávání hudebních cen Grammy. Slavnostní ceremoniál se bude konat v losangeleském Staples Center a provázet jím bude britský herec a moderátor James Corden.

Foto: Reuters

Beyoncé má nejvíce nominací.

Článek

Nominacím vládne Beyoncé, která má díky nahrávce Lemonade (2016) možnost získat kromě ocenění v dalších kategoriích i nejprestižnější cenu za Album roku. Celkově má devět nominací.

O jednu nominaci méně si na konto připsali Drake, Rihanna a Kanye West. Drakeova studiovky Views (2016) se stejně jako Lemonade uchází o cenu za Album roku. Pětici nominovaných v této nejprestižnější kategorii doplňují nahrávky 25 (2015) od Adele, Purpose (2015) Justina Biebera a A Sailor’s Guide To Earth (2016) Sturgilla Simpsona.

Během akce se na pódiu s hudebními vystoupeními představí Beyoncé, Adele, Bruno Mars, Chance The Rapper či Katy Perry. Společné vystoupení předvedou Metallica a Lady Gaga, A Tribe Called Quest a Anderson.Paak, The Weeknd a Daft Punk, Alicia Keys a Maren Morris či Carrie Underwoodová a Keith Urban.

Little Big Town, Demi Lovato, Andra Day a Tori Kelly vzdají čest skupině Bee Gees, John Legend a Cynthia Erivo zase speciálním vystoupením připomenou několik osobností, které za poslední rok opustily svět. Speciální pocty připravují organizátoři pro George Michaela a Prince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám