Hlavní obsah

Fast Food Orchestra a Vojtaano vyrazí na turné a představují společný videoklip

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Deset měst navštíví skupina Fast Food Orchestra s muzikantem Vojtaanem. Turné, které začne 5. listopadu v Pardubicích, nabídne koncerty kapely, která stála u zrodu hudebního stylu ska u nás, a rapera a zpěváka, jenž svým stylem baví publikum napříč žánry. Při této příležitosti vychází jejich společná skladba a klip Jeden rok.

Fast Food Orchestra a Vojtaano v klipu k písni Jeden rokVideo: archiv umělců

 
Článek

Kapela Fast Food Orchestra navíc na turné pokřtí album Vezmu tě s sebou, které vydala v roce 2020 a kvůli situaci s covidem-19 ji zatím v hudebních klubech nemohla představit. Vojtaano s kapelou zazpívá společnou píseň a představí se s ní i v dalších.

Skupina Fast Food Orchestra před dvěma lety oslavila dvacet let působení na tuzemské hudební scéně. V minulosti odehrála koncerty prakticky na všech důležitých hudebních festivalech u nás. S novým albem Vezmu tě s sebou představila nový zvuk a směr, kterým by se chtěla do budoucna vydávat.

„Původně jsme měli turné naplánované na minulý podzim. To se ovšem muselo celé zrušit, a tak se těšíme, že nyní, když už situace vypadá lépe, konečně představíme v hudebních klubech naše nové album,“ řekl zpěvák a skladatel skupiny Filip Vondrášek aka Fido.

Skupina se při natáčení nových skladeb potkala ve studiu se zpěvákem Vojtaanem. Slovo dalo slovo a turné bylo na světě.

Turné Fast Food Orchestra a Vojtaano

 5. 11. Pardubice, Žluťák

 6. 11. Sedlčany, Pohoda

10. 11. České Budějovice, Fabrika

19. 11. Liberec, Bunkr

26. 11. Litomyšl, Kotelna

 2. 12. Brno, Kabinet Múz

 4. 12. Ostrava, Barák

 9. 12. Plzeň, Pod Lampou

10. 12. Pec pod Sněžkou, Klondike

16. 12. Praha, Roxy

„Potkali jsme se při práci v Rooftop studiu u Ondry Žatkuliaka. Potřeboval jsem do písničky nahrát živou trubku a ve druhém studiu zrovna dělali album Fast Food Orchestra. Adam se toho okamžitě chopil a nahrál mi super stopu. Také jsou to všichni v pohodě lidi, dobře se s nimi komunikuje, oceňuju jejich hudbu, a tak jsme vlastně hned dohodli další spolupráci,“ vysvětlil Vojtaano.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám