Hlavní obsah

FaltyDL nabídne v Praze náročnější tvorbu

Praha

Významný představitel elektroniky a house FaltyDL vystoupí tento čtvrtek v pražském Lucerna Music Baru. Zahraje především tracky z loňského alba In The Wilde, které přináší náročnější tvorbu.

Foto: LMB

FaltyDL

Článek

Drew Lustman, jak se FaltyDL jmenuje, se narodil v connecticutském New Havenu, odkud se přestěhoval do Brooklynu. Jak řekl, právě ten ho inspiroval při tvorbě loňské desky In The Wild: „Divočina je všude mimo můj byt. Brooklyn je divočina.“

Podle něj novinky přináší komplikovanější tvorbu než předchozí deska Hardcourage, protože odmítl kompromisy: „Hardcourage byla pro mě hodně o kompromisech mezi tím, co chci já a co jsem si myslel, že se bude lidem líbit. Při tvorbě In The Wild jsem si přestal říkat věci jako ‘ne, to je moc divný’. Dal jsem volnost svým myšlenkám a víceméně jsem zkusil všechno, co jsem chtěl.“

Obě tyto desky vyšly na kultovním londýnském labelu Ninja Tune. Prvá dvě alba Love Is A Liability z roku 2009 a You Stand Uncertain z roku 2011 vyšla na značce Planet Mu, zaměřeném na elektronickou hudbu.

FaltyDL je také úspěšný remixér a vystupoval před Radiohead.

Kromě Lustmana se představí i tři jména z česko-slovenské elektronické scény. Slovenský talent Pišta Kráľovič alias FVLCRVM na sebe loni na jaře upozornil vítězstvím v soutěži o nejlepší remix skladby Stereotype zpěvačky Samsaya. Dále vystoupí jeho slovenský kolega Keosz a DJka Radia 1 Eva Porating.

Reklama

Výběr článků

Načítám