Hlavní obsah

Faith No More představili po 18 letech novou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro dvacet let čekali někteří skalní fandové na návrat amerických Faith No More, jeden ze symbolů devadesátých let. A dočkali se. Deska Sol Invictus je hotová a kapela zveřejnila své dojmy z tvorby v magazínu Rolling Stone.

Faith No More: MotherfuckerVideo: Faith No More

 
Článek

Sol Invictus vyjde 19. května. Obsahuje deset skladeb natočených v Kalifornii. K nové tvorbě skupinu nakopla písnička Matador, kterou začali hrát v roce 2011 v Buenos Aires. Lidé byli nadšení.

„Hypnotická a gotická, vracíme se k tomu, kde začalo naše první album,“ tvrdí baskytarista Faith No More o nové desce. Mezi jejich vlivy patřily tehdy kapely Siouxsie and the Banshees i Roxy Music. ”A do toho Patton, broukající i ječící, v pozadí je přitom trochu soulu. Vždy jsme přibírali podivné vlivy a spojovali to dohromady,“ dodal.

Už loni předznamenal album singl Motherfucker. Druhý singl Superhero vyjde oficiálně 17. března fyzicky a 31. března digitálně.

„Když jsme se rozpadli, zkoumali jsme, co bychom mohli dělat každý sám. Tehdy jsme rozvinuli to, co bylo naší přirozenou součástí. Teď se vracíme a máme širší perspektivu, takže můžeme dělat to, co by nás dříve ani nenapadlo. Kdybychom se rozhodli dělat country, tak to pořád bude znít jako Faith No More. Společně máme silnou kolektivní identitu, když spolu pracujeme, zrodí se zvláštní zvíře.“

Skupina vyjíždí na světové turné a vystoupí 5. června v Hradci Králové na Rock for People.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám