Hlavní obsah

Excalibur: Radost talentovaných "neznámých"

Novinky, Jaroslav Špulák, Právo
PRAHA

Po poslední nedělní předpremiéře muzikálu Excalibur zavládla ve foyeru divadla Ta Fantastika radost z toho, že představení nemuselo být ani jednou přerušeno. Narážela do ní ale viditelná únava všech zainteresovaných, zvláště pak zvukařů, které čekala pracovní noc.

Článek

"Ten zvuk se musí zlepšit," řekl Novinkám autor hudby Michal Pavlíček. "Od pondělí to tady všechno půjde dolby stereo, aby si diváci mohli užít všech efektů."

Autor námětu, Kamil Střihavka, který v nedělním představení přepustil roli krále Artuše talentovanému Janu Toužimského, se tvářil spokojeně: "Poslal mi jednou svou nahrávku a já ho pozval na konkurz. Myslím, že ho dělal jako úplně poslední."

"Michael Kocáb je skvělý, ale nenechte si v roli Merlina ujít ani Martina Poštu," doporučil ještě.

"Původně jsem do žádného muzikálu nechtěl," prozradil Jan Zadražil. "Na konkurzu jsem dokonce čekal až do půlnoci, byl jsem strašně rozladěný, že se to tak protáhlo. Měl jsem odzpívat Vortingerovu písničku a režisér po mně chtěl, abych se pořádně naštval. Tak jsem nakopl židli a jel naplno. Druhý den mi řekl, že mě bere, ale že by se se mnou nechtěl nikdy prát."

On i další talentovaní "neznámí" si pozdě po představení v baru divadla skromně užívali desetiminutového potlesku, kterého se jim na pódiu dostalo. Některým úplně poprvé v životě. 

Anketa

Půjdete se podívat na muzikál Excalibur?
Ano
46,9 %
Ne
32,8 %
Ještě nevím
20,3 %
Celkem hlasovalo 326 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám