Hlavní obsah

Eurosong bude parodie se španělským Boratem a českými kalhotkami

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří berou vážně „hudební“ soutěž Eurosong, by měli zpozornět a nenechat si ujít videoklip španělského finalisty Rodolfo Chikilicuatrea, což je ve skutečnosti profesionální komik David Fernández, jakási španělská obdoba Borata. Navíc agentura ČTK ve středu oznámila, že Irsko bude reprezentovat krkající loutka.

Článek

Nestálo by skutečně za to zamyslet se, jak je možné, že země nevysílají do Eurosongu to nejlepší, co mají? Například Německo nevyšle Rammstein, Anglie si schovává svou Amy Winehouse, ba ani Irové nepřihodí do euromlýnku Glenna Hansarda? Pročpak je před námi schovávají?

Začněme vysvětlení trochu zeširoka. Kolem roku 2001 se autor tohoto komentáře zúčastnil stáže na jedné zahraniční univerzitě a shodou okolností sledoval na koleji se spolužáky televizi právě ve chvíli, kdy probíhal Eurosong. Přítomni byli zástupci mnoha evropských národů, konkrétně jedna Francouzka, jeden Dán, Italka a Ital, Finka, dvě Dánky, Španěl, Angličan, Polák a Rumunka.

Téměř všichni vysokoškoláci se soutěži upřímně smáli. Ti, kteří se nesmáli, se tak styděli za zástupce svých zemí, že šli raději kouřit na balkón. Není divu, po hudební stránce to byla skutečná hrůza. Autor tohoto článku se ale usmíval, protože věděl, že český zpěvák nenastoupí - v té době se ČR Eurovize ještě neúčastnila. Rok se sešel s rokem a naše veřejnoprávní televize se rozhodla, že do propadáku jménem Eurosong, který je na západě jen pro smích, hbitě naskočí.

Foto: Profimedia.cz

Krkající loutka krocan Dustin

Již národní kolo stálo za to. Zvítězila pohledná Tereza Kerndlová, naprosto nejhorší zpěvačka v okruhu několika kilometrů kolem Kavčích Hor. Na internetových diskuzích (nejen na Novinkách) si diváci okamžitě začali dělat legraci z toho, jak se Kerndlová jakoby náhodou postavila před větrák, který ji neustále zvedal krátkou sukénku a odhaloval běloskvoucí prádélko. Inu, přišla, ukázala kalhotky, zvítězila!

Popřejme proto Tereze mnoho štěstí v souboji s krkající loutkou a španělským Boratem. Třeba kalhotková taktika zabere i ve finále.

V tomto kontextu si ještě jednou zopakujme slova šéfdramaturga českého kola Eurosongu Ivana Hubače, který deníku Právo sdělil: "Podle našich loňských zkušeností z Helsinek, kde soutěžil Kabát, nezvítězí v Eurosongu ten, kdo si stoupne k mikrofonu a, byť dobře, zazpívá. Musí k tomu předvést nějakou show. Snažili jsme se tedy najít interprety, kteří tyto požadavky splňují.“ Tak to se tedy povedlo na 100%!

Reklama

Výběr článků

Načítám