Hlavní obsah

Etnofest přiveze hudbu a řemesla z Libanonu či Afgánistánu

Novinky, Stanislav Dvořák

Konec letní festivalové sezóny bude ve znamení etna. Kdo se zajímá o exotické umění a řemesla, ale i kuchyni, měl by zavítat poslední prázdninovou sobotu do Prahy-Vysočan (park Podviní), kde proběhne multikulturní festival Etnofest. Vstup je zdarma.

Článek

"Na festivalu se představí cizinci i menšiny žijící mezi námi. Kromě programu plného muziky, tanečních vystoupení, divadla i módních přehlídek láká i bohatý doprovodný program a celofestivalová hra pro děti i rodiče," říká za pořadatele Jan Palouček.

Na hlavním pódiu se vystřídají multietničtí Ekvator, libanonští Ziriab, romští Fire, ukrajinští Ignis, řečtí Akropolis nebo kalmičtí Lama De Belig a soubor, který se zabývá šamanským tancem z africké Mali.

Z domácích zahraje známá romská kapela Kale, které letos vyšel výběr hitů Retrovision - Best of Věra Bílá a Kale. Skupina, která si svého času získala v Americe či ve Francii větší popularitu než v ČR, pokračuje v činnosti bez své bývalé zpěvačky, se kterou se rozešla kvůli osobním sporům.

Vyrobte si africkou masku

Každá z patnácti národností se představí v samostatném stanu, ve kterém si můžete nejen koupit krásné výrobky či oblečení, ale také se například zúčastnit čajového obřadu, nechat si na tričko namalovat japonskou kaligrafii, zahrát na africké bubny nebo si nechat uplést africké copánky. Exotické tržiště nabídne také netradiční občerstvení v podobě mnoha jídel či nápojů, které jinde neochutnáte. Pro děti je připravena výtvarná dílna, ze které si mohou odnést vlastnoručně vyrobené africké masky.

Své umění nebo módu nabídnou návštěvníkům lidé pocházející z Afriky, Pákistánu, Indie, USA, Jižní Ameriky, Japonska, Ukrajiny, Řecka, Číny, Kalmycké republiky, Čečenska, Maďarska, Afgánistánu, Sýrie, Iráku a dalších zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám