Hlavní obsah

Éros dostřelil za zrcadlo

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou muži od přírody promiskuitnější? Proč bývá pohlazení nedostatkovým zbožím? Jak moc vzrušovala Napoleona přirozená vůně jeho první ženy Josefíny? Krade porno ženám manžely a partnery?

Foto: Petrklíč

Obal knihy

Článek

Milan Bauman, klasik české naučně-vědecké literatury, v knize Erotika za zrcadlem (nakladatelství Petrklíč, 2020) se podle svého nejlepšího vědomí, a především vědomostí, pokusil nalézt odpovědi na tyto otázky – anebo se jin alespoň přiblížit.

Vydatně mu přitom vypomáhají jednak nadání nalézt, vytřídit a obzvláštnit fakta ze sociologie, psychologie, sexuologie a dalších oborů, jednak poutavé vypravěčství.

Publikace nevynechá ani odvážný nástin toho, kam může sexualita tvora zvaného Homo digitalis nasměrovat v budoucnosti – třeba sexuálních robotek s umělou inteligencí.

Éros, řecký bůh lásky zobrazovaný jako kadeřavý cherubín se zlatými křidélky, lukem a šípy, stejně jako Alenka v příběhu Lewise Carrolla vezme čtenáře za zrcadlo. Činí tak bez sebemenší lascivnosti nebo pseudoodbornosti, takže tu se zasmějí, tu budou nevěřícně kroutit hlavou. A to nejen za dlouhých zimních večerů není málo.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám