Hlavní obsah

Eric Clapton odstartuje v květnu 2020 v Praze evropské turné

Právo, jaš, kul

Britský kytarista, zpěvák a skladatel Eric Clapton vystoupí po sedmi letech v pražské O2 areně. Koncert, který zároveň odstartuje jeho měsíční evropské letní turné, se uskuteční 29. května 2020. Prodej vstupenek bude zahájen 11. října 2019.

Foto: ČTK

Eric Clapton se vrátí do Prahy.

Článek

Clapton s sebou do Prahy přiveze i své dlouholeté spoluhráče Nathana Easta (baskytara), Paula Carracka (klávesy), Chrise Staintona (klávesy), Doyla Bramhalla II (kytara) a vokalistky Sharon Whiteovou a Katie Kissoonovou.

Na hudební scéně je od roku 1962. Magazín Rolling Stone ho v roce 2004 zařadil mezi nejlepší hudebníky v dějinách. Jeho jméno je třikrát zapsáno v rock'n'rollové síni slávy. Dostal se tam jako sólista a jako člen skupin The Yardbirds a Cream.

Na kontě má 18 cen Grammy a v roce 2004 si převzal Řád britského impéria. Mezi jeho nejznámější písně patří Layla, Tears In Heaven, Change The World, Wonderful Tonight a další.

V březnu 2011 vydražil za více než 2,15 milionu dolarů více než sedmdesát hudebních nástrojů a další vybavení. Výtěžek věnoval na konto protidrogového a protialkoholního střediska Crossroads Centre na ostrově Antigua. Toto centrum založil v roce 1998 poté, kdy porazil vlastní závislost na alkoholu a drogách.

Jednou to nestačí. Marek Ztracený přidává druhý koncert v pražské O2 areně

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám