Hlavní obsah

Elton John boduje v hitparádě šest desetiletí

Nový rekord vytvořil britský zpěvák a muzikant Elton John. Je prvním hudebníkem, jehož skladby se dostaly do první desítky v prestižním britském hudebním žebříčku v šesti různých dekádách. Oznámila to společnost Official Charts Company, která o ostrovní prodejní hitparádu pečuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Elton John při svém posledním koncertu v Praze v roce 2019.

Článek

Rekordu se Eltonu Johnovi podařilo dosáhnout jeho nejnovější skladbou Cold Heart (Pnau Remix), na které s ním spolupracovala britská zpěvačka Dua Lipa. Čtyřiasedmdesátiletý Elton John tak překonal jiné slavné hvězdy, například Elvise Presleyho, Davida Bowieho či Michaela Jacksona. Jejich písně se dostaly do první desítky „pouze“ v pěti různých dekádách.

Během hudební dráhy Eltona Johna se do nejlepší desítky britského hudebního žebříčku dostalo jeho 33 písní. V první desítce žebříčku debutoval v roce 1971 se skladbou Your Song, která byla sedmá. Sedmdesátá léta byla ostatně jeho nejúspěšnějším obdobím. V první desítce britského singlového žebříčku se umístilo deset jeho písní.

Na první příčce hitparády se během kariéry hudebníka umístilo sedm jeho písní. V roce 1997 dokonce hned dva hity, Candle In The Wind a Something About The Way You Look Tonight, které byly do žebříčků nasazeny spolu. V Británii se tohoto dvojitého singlu prodalo více než 4,9 milionu kusů.

Elton John plánuje 22. října vydat nové album Lockdown Sessions. Bude to kolekce několika písní, na nichž spolupracoval s jinými interprety. Tento rok také plánoval vyjet na menší turné v Británii a Evropě. Kvůli zranění však byl nucen ho přesunout na rok 2023.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám