Hlavní obsah

Eliška Buociková stojí v novém klipu mezi bílou a černou

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Eliška Buociková aktuálně představuje písničku a videoklip Tajný noci. Po loňském vítězství v soutěži Talent for Stage a skladbě Oko za oko je to její druhý singl. Napsala ho sama, jeho producentem je Dan Friml.

Nový klip zpěvačky Elišky Buocikové.Video: archiv umělkyně

 
Článek

„Tu písničku jsem složila před pěti lety. Od té doby prošla zásadním vývojem, hrála jsem ji za doprovodu akustické kytary, s kapelou, před časem jsem k ní dokonce s kamarády natočila takový domácí videoklip. Aktuální verze má nové aranže, přibyla jedna sloka a je poprocková,“ vysvětluje Buociková.

Zpěvačka takřka zásadně píše skladby o příbězích, které sama prožila nebo se jí výrazně dotkly. Nejinak je tomu i v případě Tajných nocí.

„Je to příběh o holce a klukovi, kteří se scházejí po nocích. Ona od toho sice čeká víc, ale ve finále s nadhledem přijímá, že nic víc nedostane,“ prozradila Buociková.

Foto: Lucie Levá

Eliška Buociková s písničkou Oko za oko debutuje.

Videoklip natočil Michal Skořepa. Kromě Buocikové a její kapely v něm účinkuje profesionální model a herec Jan Havlovic, který se stal vítězem ankety Muž roku.

„Klip provázejí černá a bílá barva. Ta proměnlivost přibližuje nálady, v jakých je dívka, která o vztahu přemýšlí. Bílá je naděje, ale realitu prezentuje černá,“ dodává ještě Buociková.

Momentálně vystupuje se svou kapelou a chystá se na festivalovou sezonu. Mimo jiné se 12. července představí na festivalu Orlická brána v Žamberku a 20. července na Kunětické hoře v rámci festivalu Hrady.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám