Hlavní obsah

Elektronická lyrika. Načeva, DJ Five a Tentato mají společnou desku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singl Průvan v hlavě předznamenává stejnojmennou elektronickou desku zpěvačky a herečky Moniky Načevy. Křest alba Průvan v hlavě bude 29. září v prostorách Anežského kláštera v Praze v rámci letního programu Anežka LIVE!.

Načeva, Five, Tentato - Průvan v hlavěVideo: Monika Načeva

 
Článek

Načeva na desce pracovala s básnířkou Sylvou Fischerovou, DJem Five a nově i se Slovákem Valérem Smutkem alias Tentato. Lámané beaty a záhadné zvuky doprovázejí křehký vokál Načevy a texty, které nabízejí intimní, a ne právě veselou, temnější lyriku.

Foto: piaristi.cz

Monika Načeva

„Básnické texty Sylvy Fischerové jsou pro mě rovnocenným pokračováním zhudebňování silných básní po dlouholeté spolupráci s Jáchymem Topolem. Cítím stejně silné propojení,“ vyjádřila se Monika Načeva o básnířce a spisovatelce, která debutovala v roce 1986 básnickou sbírkou Chvění závodních koní.

DJ Five je několikanásobným vítězem československých šampionátů DMC a ITF a Načeva s ním pracovala na albu Mami (2007). Tentato je slovenský experimentátor, který se pohybuje v oblasti „škatulek“ jako trip-hop a chill-step, a proslul tvořením „škrábanic“, rytmických zvuků na gramofonech.

Vstupenky na křest lze zakoupit v předprodeji GoOut.

Reklama

Výběr článků

Načítám