Hlavní obsah

Eben zahájil Stardance s "hnusným detailem"

Právo, Novinky, Jana Perglerová, Stanislav Dvořák

V sobotu ve 20.00 zahájila Česká televize další řadu soutěžního pořadu Stardance... když hvězdy tančí, kterou moderují Marek Eben a Tereza Kostková. O vítězství se v soutěži utká osm nových párů. Stardance zjevně diváky ještě neomrzel, v daném čase se stal nejsledovanějším pořadem.

Foto: Petr Horník, Právo

Monika Absolonová a Václav Masaryk

Článek

České televizi se sázka na diváckou jistotu a na propracovaný scénář britské televize BBC vyplatila. Čtvrtá řada taneční soutěže StarDance... když hvězdy tančí, přilákala v sobotu k obrazovkám 1,320 mil. diváků starších patnácti let a 86 tisíc dětí ve věku od 4 do 14 roků. Veřejnoprávní televize tím vyhrála večerní boj o přízeň diváků.

Údaje o sledovanosti sdělila Právu v neděli Anna Freimanová z tiskového odboru ČT. Když soutěž v roce 2006 začínala, dívalo se na její úvod 1, 93 mil. lidí. ČT se k vysílání taneční show vrátila po roční přestávce.

Pavel Kříž překvapil

Už před začátkem soutěže zveřejnili bookmakeři z Tipsportu preference soutěžících a strefili se. S jedinou výjimkou. Mezi nejlepší páry se po prvním hodnocení poroty dostal herec Pavel Kříž s profesionální tanečnicí Alicí Stodůlkovou. Tuto dvojici původně bookmakeři tipovali až do spodní části výsledné tabulky.

Kříž, známý zejména z oblíbené série starších filmových komedii o básnících, které právě v těchto nedělích odpoledne Nova reprízuje, vystupoval jako první a na rytmy cha-cha si s partnerkou vybrali známou píseň Michaela Jacksona Black Or White včetně Jacksonových pohybů i lesklé stříbrné rukavice. „Já se zamilovala do těch vašich kyčlí,“ utrousila směrem ke Křížovi porotkyně Petra Kostovčíková.

Problémy s ťapkáním

„Vysoká laťka, ale trochu ťapkáte shora“ prohlásil na adresu Kříže porotce Zdeněk Chlopčík, který si slovo „ťapkat“ zřejmě oblíbil, protože ho použil i vůči herci Sašovi Rašilovi, kterému doporučil, aby uvolnil paže. „Nemůžeš ťapkat shora,“ radil mu Chlopčík. A do třetice si „ťapkání“ vyslechl moderátor ČT Alexander Hemala. „Ťapkal jste kolem Jitky (taneční partnerky Jitky Šorfové),“ připomínkoval obávaný porotce-kat z předchozích ročníků StarDance. Tak možná příště při quickstepu se tolik ťapkat nebude.

Diváci u obrazovek, kteří mají televizor s vysokou kvalitou HD (high definition) rozlišení, určitě ocenili obraz s každým detailem potu na tváři a vyděšených či vykulených očí některých tanečníků. Na konto HD kvality si zavtipkoval i moderátor Marek Eben. „HD znamená hnusný detail. Vidíte všechny vrásky. Však si také moderátorka Tereza Kostková nechala odstranit váčky pod očima a já jsem je od ní koupil,“ řekl s ironií jemu vlastní Eben. Diváci u přijímačů také s kladně přijali dobře osvětlený parket a časté detaily na nožky tanečníků, což byla slabina režie a kameramanů zejména v první řadě StarDance.

Bodové hodnocení poroty po prvním kole

1. Monika Absolonová            26

2. Pavel Kříž    25

3. a 4. Jitka Čvančarová a Aneta Langerová    22

5. Saša Rašilov            21

6. Veronika Žilková      20

7. Alexander Hemala    19

8. Filip Sajler    16

Příští sobotu už do hlasování vstupují diváci svými SMS zprávami pro společnost Erika, která hlasování zpracovává, a budeme znát první vypadávající dvojici. A soutěžní páry čeká perný týden, protože teď už vědí, jak na tom jsou. Musí všichni hodně přidat. Vynikající až akrobatické výkony nebo hodně vtipné taneční nápady jsme zatím na obrazovce neviděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám