Hlavní obsah

Dušek bude točit Doblba!

Právo, míš

Jaroslav Dušek a Petr Vachler se po Českých lvech sejdou při další společné práci. Vachler, který je duchovním otcem a režisérem udílení těchto filmových cen, obsadil jednoho z nejpopulárnějších moderátorů ceremoniálu, herce Jaroslava Duška do hlavní role černé komedie Doblba!

Foto: Foto:Radovan Šťastný, NDM.

Ostrava 16.7.2017 Inscenace NDM DONAHA ! ( Hole dupy) se dočká 100. reprízy! Jiří Sedláček, Igor Ozorovič.

Článek

Vachler pracoval na scénáři téměř dva roky s Janem Stehlíkem, přičemž jejich text se pod názvem Hrob K. dostal loni do pětice scénářů, které byly v užší nominaci na cenu Sazky. Natáčení filmu, který zároveň produkuje a režíruje, by mělo začít v polovině ledna.

Příběh se odehrává v rodině Mukových, která jednoho dne, krátce před Vánocemi, získá nečekané dědictví. "Tento dar z nebes je jakýmsi spouštěcím mechanismem řetězce osudových událostí, díky nimž se musí každý z členů podívat zblízka na vlastní hodnotový žebříček. A jedno je jisté - všechny vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí," řekla Právu o ústřední zápletce mluvčí štábu Uljana Donátová. V hereckém obsazení se čeká řada velmi originálních kombinací. "Zatím mohu prozradit, že Duškovy filmové bratry si zahrají Petr Čtvrtníček a Marek Daniel," dodala.

Natáčet se bude v Praze a na Šumavě, premiéra filmu je plánována zhruba za rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám