Hlavní obsah

Dražba v Mánesu

Právo, (šíd)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli začne ve 14 hodin v pražském Mánesu aukce, na níž bude nabídnuto k prodeji několik obrazů, fotografií či plastik.

Foto: Repro aukční katalog

Olej malíře Josefa Šímy: Portrét Marquerite Neveux

Článek

K nejvýznamnějším atributům budou patřit olej malíře Josefa Šímy Portrét Marguerite Neveux, nevlastní matky básníka Georgese Neveuxe, z roku 1922. Vyvolávací cena díla je 4,1 miliónu Kč. Obraz do nedávné doby měla v držení rodina malíře Šímy a dle názoru kunsthistoriků by měl být zakoupen ministerstvem kultury pro některou státní sbírku.

Dalším draženým obrazem bude práce Emila Filly Zátiší na stole s rybou a novinami z roku 1927, dále dílo Maxe Kopfa Zimní Praha, Václava Brožíka Galantní scéna či Antonína Slavíčka Zelné pole.

V rámci aukce nabídne organizátor také abstraktní kresbu Františka Kupky Planche IV. s vyvolávací cenou 90 tisíc korun a sběratelsky mimořádnou černobílou fotografii Františka Drtikola The Bow (Oblouk či Kruhové výseče) z roku 1928. Její vyvolávací cena je 500 tisíc Kč.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám