Hlavní obsah

Drákula jako one-man show

Právo, rh

Anglicky hrající divadelní společnost Prague Shakespeare Company uvádí hru o hraběti Drákulovi, který fascinuje světové divadelní, filmové i divácké kruhy už desítky let. Premiéra se koná v Divadle Kolowrat v sobotu 24. října od 20 hodin.

Foto: PSC

Jared Doreck jako hrabě Dracula

Článek

Slavný román Brama Stockera adaptoval americký režisér Jim Helsinger do podoby one-man show, která z původního Stokerova díla používá záznamy z deníků, dopisy a útržky novinových zpráv. Hvězdou one-man show je herec Jared Doreck. Helsinger, který inscenaci i režíruje, je mezinárodně uznávaný herec, režisér a umělecký ředitel divadla Orlando Shakespeare Theatre, jež působí ve spolupráci s University of Central Florida.

„Oblíbenec diváků, Jared Doreck, je v tomto strhujícím sólovém představení vynikající. Adaptace Jima Helsingera je ideální pro celou rodinu. Nenechá vás ani na chvíli vydechnout, a zároveň zůstává velmi věrná původnímu textu Brama Strokera. Jim dělá něco, co ještě nikdy předtím v divadle Kolowrat nebylo, a jako překvapení pro diváky připravujeme velmi vzrušující efekty,” dodává k představení umělecký šéf společnosti Prague Shakespeare Company Guy Roberts. Představení se hraje v anglickém jazyce. Více informací najdete na www.pragueshakespeare.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám