Hlavní obsah

Dracula pochází z Kunratic

Novinky, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bizarní stavby, které vyrostly uprostřed pražských Kunratic, se v únoru promění v útočiště Draculy a Frankensteina. Americký režisér a scenárista Stephen Sommers si totiž vybral Prahu pro natáčení hororového snímku s pracovním názvem Van Helsing.

Foto: Josef Šuba
Článek

První tesaři se objevili na dvoře bývalého statku už na podzim, ale teprve teď dostávají filmové kulisy věrohodnou podobu. Bělavým dřevěným kostrám budov ji dala nejprve dvoucentimetrová vrstva štuku a dřevěné šindele. Za několik týdnů zchátraly už, hradní brána i obytné budovy jako za dlouhá staletí stačila na to jen barva na omítky a pět malířů.

Dvůr sice přišel kvůli filmu o několik stromů, ale na letité vzrostlé kaštany si filmaři netroufli nejenže jsou chráněné, ale jejich kašírovanému výtvoru dodávají věrohodnost. Celé sídlo staví štáb už víc než čtvrt roku pouze kvůli exteriérovým záběrům. Využije k nim však i sousední budovu entomologického muzea.

Před Van Helsingem v podání australského herce Hugh Jackmana bude totiž Dracula prchat právě z oken bývalého zámečku. Další záběry budou filmaři natáčet například v Táboře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám