Hlavní obsah

Donšajni se pokusí o Zlatý glóbus

Právo, Věra Míšková

Na základě úspěchu světové premiéry filmu Donšajni na mezinárodním filmovém festivalu v Montrealu oslovil režiséra Jiřího Menzela André Guimond, člen organizace Hollywood Foreign Press Association, která uděluje prestižní ceny Zlatý glóbus, a vyzval ho, aby určitě snímek do kategorie neanglicky mluvených filmů přihlásil.

Foto: Bontonfilm

Jan Hartl a Martin Huba ve filmu Donšajni

Článek

„Guimond zasedá ve výboru této organizace a nabídl nám i součinnost při přihlášení filmu, což určitě využijeme,“ sdělila výkonná producentka Donšajnů Lucia Kršáková a dodala, že momentálně připravují podklady pro přihlášku.

Světová premiéra Donšajnů na festivalu v Montrealu vzbudila ohlas u publika (kromě galavečera byly vyprodány i obě festivalové reprízy) i u odborné veřejnosti. Producenti filmu již zahájili jednání o prodeji práv například do Kanady, Itálie a Řecka.

Guimond vidí s ohledem na dosavadní tvorbu Jiřího Menzela šance reálně. Napomoci by tomu mohlo i právě probíhající Menzelovo americké turné, které vyvrcholí projekcí Ostře sledovaných vlaků pro členy Akademie ve slavném Samuel Goldwyn Theater v Hollywoodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám