Hlavní obsah

Dominika Hašková postoupila do finále Eurovize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve čtvrtek v italském Turíně uspěla kapela Dominiky Haškové We Are Domi a postupuje do finále Eurovision Song Contest. To se uskuteční v sobotu 14. května.

Foto: Profimedia.cz

Dominika Hašková s kapelou

Článek

We Are Domi vystoupili v závěru večera s písní Lights Off. Choreografii pro zpěvačku Dominiku Haškovou, kytaristu Caspera Hatlestada a klávesistu Benjamina Rekstada připravila Zuzana Zizoe Veselá.

Večer moderoval hudebník Jan Maxián, o hlasování tuzemských diváků informovala Taťána Kuchařová. Přímý přenos ze semifinále nabídl program ČT2.

Foto: EBU

Dominika Hašková

Zahraniční média považují za favorita tohoto ročníku ukrajinskou skupinu Kalush Orchestra, která sklidila při prvním semifinále v úterý v Turíně největší ovace, když zazpívala skladbu Stefania.

„Pro naši zemi je tak důležité zaznamenat vítězství všemi způsoby. Jestli vyhrajeme, bude to další příležitost ukázat Ukrajinu světu, připomenout lidem Ukrajinu a zvýšit morálku v celé zemi,“ řekl člen skupiny Oleh Psiuk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám