Hlavní obsah

Dokument o Jacksonovi odtajní i dívku Billie Jean

Právo, jaš

Po smrti Michaela Jacksona v červnu 2009 bylo jasné, že z jeho jména, odkazu a pozůstalosti bude hudební svět těžit ještě mnoho dalších let. Nebyl to dojem lichý. Na scénu nyní vstupuje muž, který se zpěvákem vyrůstal, chystá o něm dokumentární film a představí světu dívku, která byla předobrazem Billie Jean, podle níž se jmenuje jedna z nejslavnějších Jacksonových písniček.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jackson v dobách své největší slávy

Článek

Jmenuje se Ron Newt a byl zpěvákův kamarád z dětství, který se později stal jeho spolupracovníkem. Disponuje unikátními videonahrávkami z počátků kariéry Krále popu, za které mu už v minulosti mnohé filmové, televizní i vydavatelské společnosti nabízely spoustu peněz. On je ale neprodal a nyní se rozhodl je zužitkovat sám.

Unikátní záběry jsou především z let 1981–1982. Newt je hodlal zveřejnit již za Jacksonova života, ale zpěvák s tím nesouhlasil, neboť nechtěl, aby jej lidé viděli při dřině mimo pódium.

„Velice mu záleželo na tom, aby lidé neviděli jeho únavu během zkoušek. Na těch záběrech je ale i spousta vtipných momentů. Půvabné například je, jak Michael proklíná svého bratra Randyho za to, že mu šlápl na šňůru od mikrofonu,“ řekl serveru wenn.com Newt.

V dokumentu chce odtajnit i příběh dívky, která se pro Jacksona stala inspirací k napsání písničky Billie Jean. „Nadešel čas představit ji. Vím, kde žije, a vím, že chce hovořit před kamerou. Má syna, který je velmi podobný Michaelovi. Její příběh spolu s archivními nahrávkami ze zkoušek mladého Jacksona budou tvořit zajímavý celek. Bude to hit,“ dodal.

Ron Newt rovněž píše knížku s pracovním názvem All That Glitters. Popíše v ní roky, kdy pracoval pro Jacksonovu rodinu. Zaměstnán u ní byl od roku 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám