Hlavní obsah

Dokument Křídla pro Coldplay bude mít premiéru v únoru

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celovečerní dokument Petera Hirjaka o spolupráci české výtvarnice Míly Fürstové s britskou skupinou Coldplay je po dvou letech intenzivní práce hotov. Jeho premiéra proběhne 2. února v pražském Rudolfinu od 19:30 hodin.

Trailer k dokumentu Křídla pro Coldplay.Video: archiv tvůrců

 
Článek

Té se osobně zúčastní mimo jiné také Stephen Tanner, osudový muž pro kariéru zpěváka skupiny Chrise Martina. Coby učitel ovlivnil jeho hudební vývoj. Účast přislíbil také zpěvák Miro Žbirka. Design obalu jeho nového alba Double album vytvořila právě Fürstová.

Dokument mapuje profesní i životní osudy výtvarnice, která vytvořila obal desky Ghost Stories s motivem křídel. Jeho součástí jsou také rozhovory se zpěvákem Coldplay Chrisem Martinem, film rekapituluje genezi vzniku obalu alba a ukazuje i zásadní milníky v kariéře výtvarnice.

„Jak se natáčení postupně rozvíjelo, uvědomila jsem si, že se neustále vracím do lesa u Hořepníka, který je důležitou součástí mého dětství. Natáčeli jsme mezi stromy a já začala chápat, jak moc bude tento film o lidských kořenech. Vykrystalizovalo ve mně poznání, že láska, kterou si mezi sebou předáváme z generace na generaci, je přesně ta síla, která činí naše kořeny pevnými a pomáhá nám nezlomit se v momentech, kdy musíme bojovat za své sny,“ uvedla Míla Fürstová.

Film bude promítán po celém světě. Na londýnskou premiéru, jejíž datum není zatím určeno, je pozvaná i kapela Coldplay.

Vstupenky na pražskou prezentaci lze získat na adrese www.kridlaprocoldplay.cz a při nákupu lze využít slevový kód KPC2020BLACKSWAN.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám