Hlavní obsah

Dojemný Rambo. Stallone poprvé dostal cenu a rozplakal Hollywood

Novinky, Stanislav Dvořák

Veterán akčních filmů Sylvester Stallone obdržel těsně před sedmdesátkou svůj první Zlatý glóbus díky vedlejší roli ve filmu Creed. Za obrovských ovací si pro něj došel na pódium a jeho projev hodnotila zahraniční média jako nejdojemnější z celého ceremoniálu.

Foto: Matt Sayles, ČTK/AP

Sylvester Stallone si odnesl cenu za vedlejší roli ve filmu Creed.

Článek

„Budu se snažit udržet emoce na uzdě,“ začal Stallone opatrně. Pak poděkoval mnoha kolegům z branže a své ženě a dětem, protože „jejich láska je největší cena světa každý den“.

Kromě jiných zmínil také producenty Rockyho Irwina Winklera a Roberta Chartoffa. Druhý z nich kvůli filmu zastavil vlastní dům a dal šanci „huhňajícímu mladíkovi“, který nikdy nebyl považován za mistra herectví.

„A nejvíce chci poděkovat mému imaginárnímu příteli Rockymu Balboovi za to, že je nejlepším kamarádem, jakého jsem měl,“ dodal „Sly“.

Sylvester Stallone rozhodně nepatří mezi lidi, kteří dostávají ceny za herectví. Naposledy byl nominován na Zlatý glóbus před 40 lety a nedostal ho. Proto si to letos náležitě užil včetně ovací vestoje. Některým divákům bylo divné, že vůbec nepoděkoval režisérovi filmu Creed Ryanu Cooglerovi, který mu v podstatě zajistil jeho jedinou cenu. Reportér magazínu Rollingstone ale napsal, že Stallone děkoval, jen se to nikdo nedozvěděl. Organizátoři Zlatých glóbů totiž nasadili reklamy a sentimentálního Stallona střihli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám