Hlavní obsah

Dogsflesh mají rádi rychlou tvrdou hudbu jako výstřely

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Anglická skupina Dogsflesh vystoupí spolu s English Dogs 5. února v Praze na Strahově. O dva dny později bude hrát v Brně. Její kytarista Rob Moore Novinkám prozradil, proč zůstává věrný syrovému přímočarému punku ve stylu The Exploited.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Dogsflesh při koncertu

Článek

"Abych byl upřímný, my jsme styl nikdy nezměnili, vždycky jsme měli nabroušené kytary. Vždycky to byl náš sound, my ani nic jiného hrát neumíme. Naším kytaristou není Van Halen, takže hrajeme krátké rychlé písně. Baví to nás i publikum, protože je přímočará, syrová a energická hudba. Lidi chtějí poslouchat hudbu, která je jako výstřely bang, bang bang bang,“ uvedl kytarista a vysvětlil, proč se rozhodl hrát právě tento styl: "Vyrůstali jsem s hlasitou, rychlou hudbou, líbili se nám Motörhead, Iron Maiden a zvuk heavy metalu, ale taky Sex Pistols, Clash, GBH a The Expoited."

Moore  také vysvětlil, že kapela dále existuje, protože pokračuje v nové tvorbě: "Musíme psát novou hudbu, jinak bychom byli mrtví. Když budete hrát jen staré věci, lidi budou otrávení. Sice žádají Mad Punks And Psychoskins, což je naše hymna, křičí na nás, abychom ji hráli, ale stále opakování pár písní by je otrávilo.“

Posluchači se mohou těšit na převzaté skladby od slavnějších kolegů, jimiž koncert vrcholí. „Covery hrajeme jen dva - Dead Cities a Dead Boy, jako připomínku doby, kdy jsme vyrůstali a hráli GBH a Exploited. Je to pocta stylu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám