Hlavní obsah

Dobrodružný román Když se kruh uzavřel má dynamiku a tah

Právo, Ilja Kučera ml.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sex, drogy, rokenrol, ale i mezinárodní narkomafie, korupce pronikající do nejvyšších pater policie a tuzemské politiky, zhýralý svět showbyznysu a k tomu dramatické okamžiky boje člověka s úklady vysokohorské přírody. To všechno se vejde do románu Kamila Pešťáka Když se kruh uzavřel, který právě vyšel i ve své audioknižní podobě.

Foto: Tebenas

Obal audioknihy

Článek

Ve studiu se jeho ztvárnění ujal herec Martin Stránský, jeden z momentálně nejpopulárnějších interpretů zvukových knížek. Román vypráví příběh české rockové kapely, která se počátkem devadesátých let prosadí nejen na domácí scéně, ale i v zahraničí, aby záhy zjistila, že její koncertní cesty byly zneužity ke kriminálním účelům.

Roztáčí se kolotoč dramatických zlomů, který Západočecha Davida, hlavního hrdinu, zavede na útěku do Německa, Rakouska, ale i do Kanady. Stejně jako on pochází i autor ze západu Čech, a tak využívá dokonale znalost Plzně, jejího okolí, Šumavy, ale i Kanady, kam jako aktivní milovník vysokohorského lyžování zavítal.

Pravda je, že se David nevyhne určitým rysům supermana. Je stejně tak talentovaný muzikant jako vysokohorský vůdce, dokáže s chladnokrevnou profesionalitou unikat pronásledovatelům stejně jako se prosadit v zámořském showbyznysu a v neposlední řadě je neodolatelný prakticky pro každou dívku a ženu, se kterými se na své životní pouti potká.

Ale k dobrodružným románům už takové postavy patří a mají v tomto žánru své místo. Vzhledem k tomu, že Pešťák je jednou ze svých profesí i písničkář a muzikant, jsou tři části audioknihy vždycky předznamenány původní folkrockovou písničkou a ze stejného soudku je i hudba, která nahrávku provází.

Podstatné je, že audioknižní příběh od svého počátku až po konečné rozuzlení neztrácí dynamiku a tah, a tak je Když se kruh uzavřel nesporně příjemným oddychovým titulem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám