Hlavní obsah

Do Prahy míří Rise Against i Steven Wilson

Právo, (jaš)

Na dva koncerty pozoruhodných jmen se v příštím roce mohou těšit čeští hudební příznivci. Americká kapela Rise Against vystoupí 9. června 2015 v pražské Incheba Areně, kytarista a zpěvák Steven Wilson zahraje 5. dubna příštího roku v pražském Divadle Hybernia

Foto: archív NuCoast

Rise Against mají v České republice dobré zázemí.

Článek

Rise Against se do Prahy vrátí po třech letech. Jejich poslední koncert se v roce 2012 odbyl na stejném místě a bylo vyprodáno.

Punkhardcoreová formace byla založena v roce 1999 v Chicagu. Dosud má na svém kontě sedm studiových alb, to poslední The Black Market vyšlo v letošním roce.

Svou kariéru členové kapely zaměřují i na boj za lidská práva a ochranu zvířat. Vedle organizace na ochranu zvířat (PETA) podporují například Amnesty International, ale také prezidentské kampaně. V roce 2004 se podíleli na vzniku kompilace Rock Against Bush Vol.1, která vynesla přes milión dolarů, jež byly použity pro kampaň Bushova konkurenta Johna Kerryho. V roce 2008 pak skupina ve volbách podpořila Baracka Obamu.

Foto: archív NuCoast

Steven Wilson pracovala s mnoha významnými kapelami.

Steven Wilson je britský hudebník, multiinstrumentalista a producent, který byl za svou uměleckou činnost již nejednou nominován na Grammy. Ačkoli je jeho jméno nejčastěji skloňováno s jeho domovskou progresivně-rockovou formací Porcupine Tree, kterou založil a vedl od roku 1987 do roku 2010, jeho hudební portfolio je mnohem obsáhlejší. Mezi desítkami hudebníků a skupin, ve kterých hrál nebo s nimi spolupracoval jako producent, figurují i Jethro Tull, Yes, King Crimson, Opeth nebo Pendulum.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám